Uspjeh u SAD-u

Fabio Fognini postao talijanski teniski rekorder, prestigao je legendu Panattu

Hina

Fabio Fognini/M. MIJOŠEK

Fabio Fognini/M. MIJOŠEK

Nakon preokreta 34-godišnji Fognini je pobijedio Španjolca Pabla Andujara 3-6, 6-3, 6-3 te je upisao 392 pobjedu u karijeri. Ni jedan talijanski tenisač nije na takvoj brojci



INDIAN WELLS Talijanski tenisač Fabio Fognini je pobjedom u prvom kolu ATP turnira u Indian Wellsu postao apsolutni rekorder u povijesti talijanskog tenisa.


Nakon preokreta 34-godišnji Fognini je pobijedio Španjolca Pabla Andujara 3-6, 6-3, 6-3 te je upisao 392 pobjedu u karijeri. Ni jedan talijanski tenisač nije na takvoj brojci, a prije ovog slavlja u Indian Wellsu na prvom su mjestu bili izjednačeni Fognini i legenda talijanskog tenisa Adriano Panatta s 391 pobjedom na ATP turnirima.


„Vjerujte mi, stvarno nisam imao pojma za taj podatak prije početka meča. Jasno da je ovo sjajna vijest iako je tek riječ o statistici. Ali, sretan sam, naravno“, rekao je Fognini koji je tijekom karijere osvojio devet ATP titula, a bio je i među deset najboljih svjetskih tenisača (na 9. mjestu prije tri godine).




Vrlo blizu vodećeg dvojca je još jedan aktivni talijanski tenisač. Andreas Seppi ima 386 pobjeda, odnosno tek šest manje od Fogninija. Među najboljih pet na ovoj su ljestvici još Corrado Barazzutti s 317 te Renzo Furlan s 223 pobjede.