Svjetski skijaški kup

Filip Zubčić ostao bez štapa i plasmana među 16 najboljih na paralelnom veleslalomu u Lechu

Hina

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Filip Zubčić/Foto REUTERS

Zubčić je u drugoj vožnji kvalifikacija na drugim vratima ostao bez lijevoga štapa, a to ga je koštalo boljeg plasmana od ukupno 24. mjesta



LECH Hrvatski skijaš Filip Zubčić ostao je bez plasmana među 16 najboljih na utrci paralelnog veleslaloma Svjetskog kupa u austrijskom Lech/Zuersu.


Zubčić je u drugoj vožnji kvalifikacija na drugim vratima ostao bez lijevoga štapa, a to ga je koštalo boljeg plasmana od ukupno 24. mjesta. Filipu je nedostajalo 20 stotinki sekunde za uvrštenje u glavni dio natjecanja koji počinje u 16 sati.


Austrijanac Dominik Raschner postigao je najbrže kvalifikacijsko vrijeme ispred Slovenca Žana Kranjeca i Norvežanina Henrika Kristoffersena.




Osvajač Velikog kristalnog globusa i prošlog paralell-veleslaloma u Lechu Francuz Alexis Pinturault diskvalificiran je nakon što je promašio vrata u drugoj vožnji.


U Lechu nema Švicarca Marca Odermatta, pobjednik otvorenja sezone u Söldenu, kao i francuskog svjetskog prvaka u toj disciplini Mathieu Faivrea koji je zadobio ozljedu gležnja.