Pojašnjenje odluke

Druga HNL i Prva HNL juniora se nastavljaju, ali Stožer je dozvolio i igranje drugih liga u ostalim sportovima!

Ivan Volarić

Iako su košarkaški, rukometni i odbojkaški savez objavili da prekidaju drugoligaška natjecanja najnovija pojašnjenja im omogućavaju igranje utakmica drugog ranga za seniore



RIJEKA Stožer Civilne zaštite donio je ovoga petka pojašnjenje svoje odluke o reduciranju sportskih natjecanja uslijed uvođenja epidemioloških mjera koje se ipak bitno razlikuje od onoga što je najavljeno u četvrtak:


“donosi se odluka o… zabrani svih treninga i natjecanja osim za klubove koji se natječu u 1. i 2. rangu natjecanja u seniorskoj konkurenciji i u 1. rangu natjecanja u juniorskoj konkurenciji na nacionalnoj razini u ekipnim sportovima te treninga i natjecanja vrhunskih sportaša (sportašice i sportaši I. II. i  III. kategoriji) u indvidualnim sportovima”, stoji u obrazloženju odluke.


U praksi to znači da se osim u Prvoj HNL za nogometaše i nogometašice, te Futsal ligi za nogometaše i nogometašice nastavljaju natjecanja u Drugoj HNL i Prvoj HNL juniora. Kada su u pitanju drugi sportovi košarkaški, rukometni i odbojkaški savez su požurili i na temelju odluke od četvrtka donijeli odluke o prekidu svojih drugoligaških natjecanja iako sada ispada da im to nitko izričitno ne brani.




U prijevodu to znači da primjerice rukometaši Kozale, rukometašice Zameta, košarkaši Kvarnera i recimo odbojkašice Drenove mogu normalno nastaviti s treninzima, te natjecanjem ukoliko njihovi matični savezi  donesu odluku o nastavku natjecanja i to svega 24 sata nakon što su odlučili suprotno.