Kvaliteta u sportu i vrhunska sportska postignuća

Dodijeljene nagrade: Mikac, Matetić i kuglačice Mlake sportski ponos županije

Katarina Blažević

SVI DOBITNICI - U novoj dvorani Medicinske škole našao se sportski ponos PGŽ-a / Foto Sergej DRECHSLER

SVI DOBITNICI - U novoj dvorani Medicinske škole našao se sportski ponos PGŽ-a / Foto Sergej DRECHSLER

Došlo je vrijeme da povećamo fond, ako ništa drugo, barem smo kod prebacivanja na euro zaokružili naviše. Županija smo koja ima uvjete za sve vrste sportova - kaže župan Zlatko Komadina



 


RIJEKA – Trideset i troje sportašica i sportaša te još 10 ekipa iz Primorsko-goranske županije nagrađeno je na već tradicionalnoj svečanosti dodjele nagrada za kvalitetu u sportu i vrhunska sportska postignuća PGŽ-a u 2022. godini, a koja se ovoga puta održala i u pravom sportskom ambijentu, u novoizgrađenoj školskoj sportskoj dvorani Medicinske škole u Rijeci.


Ondje su dodijeljene i nagrade za posebna sportska postignuća, a osvojili su ih Kuglački klub Mlaka, osvajač Lige prvaka te Svjetskog kupa, Tonči Mikac, trener i predsjednik Kuglačkog kluba Mlaka, koji je nagrađen za ostvarene uspjehe kuglačica na međunarodnom planu, kao i iznimne uspjehe u nacionalnim natjecanjima, te na kraju Vjekoslav Matetić, jedan od osnivača Boćarskog kluba Sv. Jakov iz Jadranova te izbornik seniorske reprezentacije Hrvatske, a koji je nagradu dobio za iznimne rezultate boćarica i boćara s područja PGŽ-a.


VRHUNSKI STRUČNJACI – Tonči Mikac i Vjekoslav Matetić / Snimio Sergej DRECHSLER


Od Ane do Antonija




Trideset i troje najboljih redom su: Ana Jović, Ela Znaor, Anai Ražnjević, Tia Paulina Srića, Sara Pešut, Petra Perković, Andrej Krstinić, Sanda Delija, Vitomir Maričić, Petar Klovar, Venesa Bogdanović, Anamarija Grdić, Tamara Sinković, Matea Juričić, Leon Scheidl, Ema Sgardelli, Enrico Marotti, Karlo Šaban, Žarko Jerčinović, Filip Klarić, Lovro Šipek, Ivan Načinović, Carrolina Bajrić, Nikol Belasić, Erik Golubović, Ema Hajdinić, Luka Hajdaraj, Arsen Radinović, Marina Mavrinac Matulja, Laura Štefanac, Oliver Lušić, Marija Vidmar, Vedran Dumenčić i Antonio Franko.


Nagrade su ujedno dobili i njihovi klubovi, kao i još 10 ekipa koje su nagrade dobile zbog toga što se natječu u najvišem državnom rangu svojih sportova, a to su: MOK Rijeka, HAOK Rijeka CO, KK DepoLink Škrljevo, ŽKK FSV, MRK Zamet, ŽRK Zamet, VK Primorje EB, ŽVK Primorje EB, HNK Rijeka te ŽNK Rijeka.


Župan Zlatko Komadina je u uvodnoj riječi obećao i veće nagrade u budućnosti, s obzirom na to da su i ove godine nagrađeni podijelili iznos od 33.180 eura (250.000 kuna). Tek su posebne novčane nagrade dobili kuglači i boćari zbog izuzetnih rezultata.


SPORTSKA ŽUPANIJA – Zlatko Komadina / Snimio Sergej DRECHSLER


Sjajni uvjeti


– Naravno da bi trebalo i više, došlo je vrijeme da povećamo fond, ako ništa drugo, barem smo kod prebacivanja na euro zaokružili naviše. Županija smo koja ima uvjete za sve vrste sportova, na vodi, pod vodom, na snijegu itd. Dajemo mogućnost da osobe treniraju razne vrste sportova i discipline, te vjerujem da nitko od vas nije požalio što se bavi sportom. Gotovo 10 posto stanovništva u našoj Županiji bavi se nekom vrstom sporta i mislim da toga ne bi bilo da nemamo ovakve uvjete – rekao je župan PGŽ-a Zlatko Komadina, a uoči čijeg je govora nekoliko riječi sportašicama i sportašima rekao i glavni tajnik Hrvatskog olimpijskog odbora Siniša Krajač.


– To je samo jedan od dokaza koliko PGŽ brine o svojim sportašima i vrednuje njihov trud, rad i rezultate. To je poticaj njima za daljnji rad i budućnost, ali i dokaz jedne brige prema svojim građanima u Županiji. Sportaši su i jedni od radno sposobnijih ljudi jer su se kroz trening naučili na pravi način odnositi kako prema sportu, tako i prema radu. Pohvale županu i njegovim suradnicima jer HOO kada god je radio nekakve aktivnosti, župan Komadina je uvijek izlazio u susret, tako da mogu samo reći riječi hvale – dodao je Siniša Krajač.