Start u 10 sati

Današnjom utrkom Molo long trk nastavlja se Festival sporta i rekreacije Homo si teć

Katarina Blažević

M. GRACIN

M. GRACIN

Homo si teć je najveći ulični sportski događaj u Hrvatskoj koji se održava još od 1998. godine



RIJEKA Subotnjom utrkom »Molo longo trk« nastavlja se 24. Festival sporta i rekreacije Homo si teć – Rijeka Run, koji je otvoren prije dva tjedna utrkom po Trsatskim stubama. Šetnica na riječkom lukobranu od 10 sati bit će pretvorena u stazu dugačku šest kilometara koju će trkačice i trkači nastojati pretrčati u što kraćem roku.


Zainteresirani se i uoči starta utrke na licu mjesta do 9 sati mogu prijaviti za sudjelovanje, a najbolji će biti nagrađeni vrijednim nagradama Sport Visiona, i to ne samo u kategoriji apsolutnih pobjednika u ženskoj i muškoj konkurenciji već i u onima do 23 i do 40 godina, kao i više od 40 godina.


Na prvoj utrci Festivala sporta i rekreacije Homo si teć natjecatelje je poslužilo suho vrijeme, a slično bi trebalo biti i u subotu, kada bi oni najbolji mogli krenuti po još jedan ovogodišnji rekord. Naime, Ivan Vuletić na Trsatskim je stubama prije dva tjedna srušio rekord utrke »539 skok« star dotad šest godina.




Osim što će trkačice i trkači u već tradicionalnoj utrci imati priliku rekreirati se pokraj mora, Molo longo trk ujedno je uvertira u završni vikend Festivala sporta i rekreacije Homo si teć, koji je na rasporedu 23. travnja, a u okviru kojeg je još sedam utrka: 19. Riječki polumaraton, utrka štafeta 3x7km, Desetka powered by Heineken 0.0., Erste Petica, mići trk za vrtićarce i njihove roditelje, Memorijal Milke Milinković za osobe s invaliditetom i slabovidne osobe, te kao šećer na kraju – velika humanitarna utrka građana.


Još uvijek je u tijeku i prodaja festivalskih majica, čija se sredstva skupljaju za donaciju Udruzi osoba s intelektualnim teškoćama Srce Rijeka. Majice se mogu kupiti na prodajnom štandu na Trgu 128. brigade HV-a i u trgovinama Sport Visiona.


Homo si teć je najveći ulični sportski događaj u Hrvatskoj koji se održava još od 1998. godine.