Lijepi uspjeh

Članovi Veslačkog kluba Jadrana sudjelovali u osvajanju tri hrvatske bronce na prvenstvu Balkana u Višegradu

Valentina Prokić

Lana Tucić, Nika Iveković, trenerica Ivona Škerjanec Horvat, Leni Baraba i Laura Lalić/Foto VK Jadran

Lana Tucić, Nika Iveković, trenerica Ivona Škerjanec Horvat, Leni Baraba i Laura Lalić/Foto VK Jadran

Zadnji put hrvatski veslači nastupali su na prvenstvima Balkana krajem 80-ih godina



RIJEKA  Veslačka reprezentacija Hrvatske osvojila je tri brončane medalje na prvenstvu Balkana koje se održalo u Višegradu u Bosni i Hercegovini. Ovo je prvi put nakon osamostaljenja Hrvatske da je veslačka reprezentacija juniora B nastupila na prvenstvu Balkana. Zadnji put hrvatski veslači nastupali su na prvenstvima Balkana krajem 80-ih godina, no prošle godine HVS je pristupio Udruženju veslačkih saveza Balkana te se tradicija nakon prekida nastavlja.


Hrvatski veslački savez poslao je na natjecanje mlade perspektivne veslače kako bi stekli međunarodno iskustvo i kako bi ih se motiviralo za nastavak napornog rada prema starijim veslačkim skupinama. Opravdanost ove odluke potvrdili su svi veslači jer su izborili mjesta u A finalima.


Ove godine kao članovi reprezentacije iz riječkog Jadrana odabrani su: veslačice Lana Tucić i Leni Baraba, veslač Petar Simone, kormilar Domagoj Ožanić i trenerica riječkog Jadrana Ivona Škerjanec Horvat. Lana Tucić osvojila je treće mjesto u samcu, a njezin uspjeh je veći jer je riječ o veslačici koja se inače natječe u lakoj kategoriji. Tucić je zajedno s Leni Baraba nastupila u četvercu na pariće s veslačicama iz Pule i Zagreba te su osvojile četvrto mjesto. Petar Simone zajedno s veslačem iz Šibenika završio je na četvrtom mjestu u dvojcu na pariće. Ukupno, hrvatski veslači osvojili su peto mjesto, iza prve Rumunjske, druge Grčke, treće Turske te četvrte Srbije.