PH u triatlonu

Članovi Triatlon kluba Rival osvojili osam zlatnih odličja na Prvenstvu Hrvatske u Slavonskom Brodu

Luka Medak

Najbolji triatlonac Rivala, Gabriel Barac, preskočio je natjecanje u Slavonskom Brodu zbog završnih priprema za Europski kup, što će se 14. i 15. svibnja održati u talijanskom Caorleu



RIJEKA  Nakon što su na prvoj ovogodišnjoj utrci Prvenstva Hrvatske na zagrebačkom Sljemenu članovi Triatlon kluba Rival ostvarili zapažene uspjehe, dobru formu potvrdili su i u drugoj utrci u Slavonskom Brodu. U organizaciji TK-a Mazator, na dionici Polojske utrke, kadeti, juniori i seniori natjecali su se u disciplini supersprint duatlon (trčanje i biciklizam), a dionica se sastojala od 2,5 kilometra trčanja, 10 kilometara bicikliranja i završnih 1,25 kilometara trčanja.


Boje Rivala branilo je 20 natjecatelja, a osmero se u Rijeku vratilo s odličjima. Zara Marić osvojila je zlato u početničkoj U-9 kategoriji, kao i Lan Marić u U-11. Lana Vale je bila treća među kadetkinjama U-15, a Aurora Valinčić prva u kategoriji U-17. U seniorskoj je konkurenciji Rival uzeo tri zlata, Miroslav Marić u kategoriji M-40, Renato Žic u M-45 i Koraljka Reiner Valinčić u Ž-50. U kategoriji M-40 na drugom mjestu odmah iza Miroslava Marića našao se Dražen Marelja.


Najbolji triatlonac Rivala, Gabriel Barac, preskočio je natjecanje u Slavonskom Brodu zbog završnih priprema za Europski kup, što će se 14. i 15. svibnja održati u talijanskom Caorleu.