Formula 1

Britancu Russellu virtualna utrka za VN Monte Carla, Courtois 13., Aubameyang tri mjesta slabiji

Hina

George Russell, vozač Williamsa, slavio je u drugoj utrci zaredom/Foto REUTERS

George Russell, vozač Williamsa, slavio je u drugoj utrci zaredom/Foto REUTERS

Williamsov pilot se najbolje snašao u virtualnom svijetu pobijedivši u vožnji po Kneževini. Bila je to njegova druga uzastopna pobjeda, nakon slavlja u Barceloni



MONACO Vozači formule 1 još uvijek čekaju početak sezone, koju je zaustavila epidemija koronavirusa. Formula 1 trebala bi se vratiti u srpnju s dvostrukim programom u austrijskom Red Bull Ringu. Međutim, za sada nas još uvijek vikendom zabavljaju virtualne utrke.


U posljednjoj, Velikoj nagradi Monte Carla pobijedio je Britanac George Russell.


Williamsov pilot se najbolje snašao u virtualnom svijetu pobijedivši u vožnji po Kneževini. Bila je to njegova druga uzastopna pobjeda, nakon slavlja u Barceloni.




Drugo mjesto u utrci koja je imala 39 umjesto uobičajenih 78 krugova, osvojio je Meksikanac Esteban Gutierrez (Mercedes), a treći je bio vozač Ferrarija, inače rodom iz Monaca Charles Leclerc.


U virtualnim utrkama formule 1 ne sudjeluju svi vozači formule 1. Primjerice, aktualni svjetski prvak Lewis Hamilton i Nijemac Sebastian Vettel do sada su odbijali sve pozive da se okušaju u “virtualnom oktanskom cirkusu”.


Međutim, natjecanju se pridružuju i zvijezde drugih sportova ili trkači drugih automobilskih serija. Tako je David Schumacher, sin bivšeg trkača Ralpha Schumachera i nećak sedmostrukog svjetskog prvaka Michaela Schumachera, bio deseti. Među gostima nogometaš Arsenala Pierre-Emerick Aubameyang zauzeo je 16. mjesto, a belgijski vratar Thibaut Courtois bio je tri mjesta bolji. Portorikanski pjevač Luis Fonsi zauzeo je 18. mjesto.