US Open

Borna Ćorić nakon četiri i pol sata igre svladao Grka Stefanosa Tsitsipasa i ušao u osminu finala US Opena

Hina

Borna Ćorić/Foto REUTERS

Borna Ćorić/Foto REUTERS

U osmini finala Ćorić ide na 26-godišnjeg Australca Jordana Thompsona (ATP-63) i bit će to njihov prvi međusobni dvobojNEW YORK Hrvatski tenisač Borna Ćorić plasirao se u osminu finala US Opena nakon što je noćas svladao šestog igrača svijeta Grka Stefanosa Tsitsipasa sa 6-7 (2), 6-4, 4-6, 7-5, 7-6 (4) u meču trećeg kola koji je trajao četiri sata i 38 minuta.


U divovskoj borbi Ćorić je pokazao iznimnu mentalnu snagu, više puta se izvukao iz izgubljenih situacija, a spasio je i šest meč lopti. 


U četvrtom setu Tsitsipas je imao prednost od dva breaka i vodstvo 5-1. No, Ćorić je uspio spasiti šest meč lopti, dvije na svoj servis kod 5-3 za Grka i potom u sljedećem gemu još četiri meč lopte na servis protivnika, te je došao do izjednačenja 5-5. Nakon toga dobio svoj servis i onda je trećim uzastopnim breakom uzeo četvrti set sa 7-5.
I u petom setu Ćorić se je izvukao iz teških situacija, spasio je tri break lopte kod 4-4 i jednu kod 5-5, da bi na kraju slavio u tiebreaku.


U osmini finala Ćorić ide na 26-godišnjeg Australca Jordana Thompsona (ATP-63) i bit će to njihov prvi međusobni dvoboj.