Europsko prvenstvo u Rusiji

Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili srebro na EP gluhih u streljaštvu

Hina

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

Foto Dubravka Petric/PIXSELL

U disciplini 10 m zračni pištolj mix, Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju. Hrvatska je nastupila u ovoj disciplini s dva para, a Ela Minđek i Darko Horvati zauzeli su šesto mjestoZAGREB Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju u paru na Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava u Rusiji.


Posljednji dan natjecanja je Hrvatskoj donio je još jednu medalju. U disciplini 10 m zračni pištolj mix, Boris Gramljak i Lana Skeledžija osvojili su srebrnu medalju. Hrvatska je nastupila u ovoj disciplini s dva para, a Ela Minđek i Darko Horvati zauzeli su šesto mjesto.


»Malo nam je falilo do zlatne medalje i ostaje jedan žal, međutim, ovo je izvrstan rezultat s obzirom da smo prvi put nastupili zajedno u ovoj disciplini. Ovo natjecanje u paru je ipak malo kompliciranije jer se treba osloniti na svog partnera, tako da smo za prvi nastup prezadovoljni«, rekao je Boris Gramljak.
Lana Skeledžija je dodala: »Još uvijek moramo raditi na međusobnoj komunikaciji i prilagodbi. Malo je nedostajalo da osvojimo zlatnu medalju, ali presretni smo s rezultatom i namjeravamo nastaviti zajedno trenirati i još se bolje uvježbati kako bi i u budućnosti postizali odlične rezultate.«


Do sada su Europskom prvenstvu u streljaštvu gluhih koje se održava u Rusiji Lana Skeledžija i Vida Puškadija osvojile brončane medalje u disciplini 10 m zračni pištolj i 10 m zračna puška.


»Hrvatska reprezentacija gluhih koja djeluje u sklopu HSSG-a, nakon pet godina sudjelovanja na Europskom prvenstvu, ove godine ostvarila je izvrstan rezultat osvojivši četiri medalje. Nadamo se kako će naši sportaši i u budućnosti nastaviti odlične rezultate kao i do sada«, rekao je Milan Lugarić, predsjednik Hrvatskog streljačkog saveza gluh