EP u karateu

Boran Berak i Alessandra Hasani u drugom kolu završili nastup na Europskom prvenstvu u karateu

Ivana Vaupotić

Borna Berak/Foto A. KRIŽANEC

Borna Berak/Foto A. KRIŽANEC

Riječke boje u Španjolskoj brani i Zvonimir Živković, koji je zajedno s Jakovom Bunjevcom i Ivanom Kvesićem ostvario startnu pobjedu protiv Njemačke u natjecanju ekipa



RIJEKA  Karatisti riječkog TAD-a, Boran Berak i Alessandra Hasani, u drugom su kolu završili nastup na Europskom prvenstvu, domaćin kojeg je do nedjelje španjolska Guadalajara. Boran Berak je natjecanje u kategoriji do 67 kilograma otvorio pobjedom protiv predstavnika Srbije Stefana Joksića (2:0), nakon čega ga je u idućoj borbi iznenadio malo poznati Englez Jed Thompson (3:6). Alessandra Hasani je u prvom kolu kategorije do 55 kilograma ostvarila uvjerljivu pobjedu protiv predstavnice Sjeverne Makedonije Jovane Georgijeve (9:1), u drugom je kolu unatoč vodstvu Turkinje Tube Yakan od 4:0 uspjela izjednačiti, ali je na kraju ipak morala priznati poraz (4:5).


Riječke boje u Španjolskoj brani i Zvonimir Živković, koji je zajedno s Jakovom Bunjevcom i Ivanom Kvesićem ostvario startnu pobjedu protiv Njemačke u natjecanju ekipa (3:0). Jelena Pehar, brončana u kategoriji do 50 kilograma na prošlogodišnjem Europskom prvenstvu, jučer je u četvrtfinalu ostala bez borbe za medalju nakon što je zahvaljujući »senshuu«, odnosno prvom osvojenom bodu poražena od Talijanke Emilije Perfetto.


U borbama je nastupio i Noa Rumenjak, koji je zapeo u drugom kolu kategorije do 60 kilograma. Ženska reprezentacija u katama, Nika Jukić, Nika Jelen i Ivana Raguž, zauzela je peto mjesto u svojoj kvalifikacijskoj skupini (36.3), dok su Ivor Premec, Patrik Kokić i Mihael Ećimović također bili peti u svojoj kvalifikacijskoj skupini (36.8).