PH u boćanju

Boćari Vargona nisu uspjeli vratiti naslov prvaka na Podvežicu, titula ipak odlazi u Pulu

Denis Frančišković

Slavlje Puljana na Podvežici/Foto V. KARUZA

Slavlje Puljana na Podvežici/Foto V. KARUZA

Ključno je bilo loše otvaranje utakmice za Riječane u klasičnim disciplinama u što su polagali velike nade, gosti su poveli 2:6,



RIJEKA Boćari Vargona nisu uspjeli vratiti naslov prvaka Hrvatske nakon pet godina na Podvežicu, pobjednički pehar odlazi u Pulu kojoj je ovo povijesni, premijerni naslov i samim tim najveći uspjeh u povijesti kluba. Pula je u finalu bila uvjerljiva sa 17:9 iako su i Riječani u zadnjih 15-ak minuta klasičnih igara imali mogućnost za veliki preokret. No, Istrani su jednostavno imali svoj dan na Podvežici, dojam je da su odigrali puno opuštenije i bez grča, što se ne može reći za domaće boćare koje je očito sputao pritisak i veliki ulog. Na kraju su morali stisnuti ruku “zelenima”, pa i popiti zajedničko piće uz pehar koji odlazi u pulske vitrine.



Ključno je bilo loše otvaranje utakmice za Riječane u klasičnim disciplinama u što su polagali velike nade, gosti su poveli 2:6, a nakon pobjede u štafeti na semaforu je zasvjetlilo 7:11 uoči posljednjih klasičnih igara. I tu je Vargon bio na pragu velikog preokreta, vodio je u tri igre, ali Puljani nisu odustajali, preokrenuli su u ključnim trenucima igru u dva para i jednoj pojedinačnoj igri za veliko slavlje na riječkim jogima.


Foto galerija: Neizvjesni finale Prvenstva Hrvatske na Podvežici između boćara Vargona i Pule Foto: Vedran Karuza


Vargon – Pula 9:17




Finalna utakmica Prvenstva Hrvatske: Vargon – Pula 9:17. Boćalište Podvežica. Gledatelja: 300.  Rezultati, pojedinačno (0:2): Beaković – Percan 5:13. Par (2:2): Jelovica, Milićević – Ikić, Barlian 4:9 , Pavia, Šestan – Guštin, Hrelja 13:2. Bližanje i izbijanje u krug (0:2): Buterin – Živolić 21:22. Brzinsko izbijanje (3:1): Milićević – Živolić 44/49:40/50, Kukuljan – Guštin 44/47:44/48. Precizno izbijanje (2:2): Buterin – Barlian 15:6, Pavia – Hrelja 7:8.
Štafetno izbijanje (0:2): Kukuljan, Milićević – Živolić, Guštin 48/57:51/59. Pojedinačno (2:2): Buterin – Hrelja 7:13, Milićević – Zemunović 13:2. Par (0:4): Jelovica, Pavia – Percan, Barlian 6:7, Kukuljan, Šestan – Živolić, Ikić 7:11