Super liga boćara

Boćari Vargona i Marinića na Podvežici igraju odlučujući dvoboj za ostanak u Super ligi, pobjednik ide u kvalifikacije

Valentina Prokić

Roland Marčelja (Vargon) i Luka Kukuljan (Marinići)/Foto V. KARUZA/M. LEVAK

Roland Marčelja (Vargon) i Luka Kukuljan (Marinići)/Foto V. KARUZA/M. LEVAK

U dvoboj Marinići ulaze s bodom prednosti u odnosu na Vargon, tako da gostima odgovara i remi, dok domaćinu igra samo pobjeda



RIJEKA Boćarski prvoligaši Vargon i Marinići danas od 15 sati u Boćarskom domu Podvežica odlučuju o ostanku u elitnom društvu Super lige. Naime, onaj tko pobijedi u ovom El Clasicu osigurat će kvalifikacije za ostanak u Super ligi s pobjednicima Prve lige sjever i jug kako bi produžio superligaški status, dok će poražena momčad ispasti u niži rang. U dvoboj Marinići ulaze s bodom prednosti u odnosu na Vargon, tako da gostima odgovara i remi, dok domaćinu igra samo pobjeda. Sigurno ispada iz Super lige Otok.


– Bit će napeto, bit će neizvjesno i svakako zanimljivo. Utakmica neće biti riješena do zadnjih boća. Mislim da će ovo biti teža utakmica, nego ona za prvaka – ocjenjuje iskusni boćar Vargona Roland Marčelja.


Marčelja ima brojne utakmice u nogama, kao bivši reprezentativac odigrao je više ovakvih »biti ili ne biti« dvoboja.




– Pobjedit će onaj tko ostane hladne glavedo kraja utakmice. Nadam se da će biti dobro po nas, ali boće su prevrtljive. Nekad treba puno sreće, kao u svim sportovima s okruglim predmetom – dodaje Marčelja.


Riječki prvoligaš ima prednost domaćeg joga, ali ta prednost se brzo gubi, ako ne iskoristiš pružene prilike.


Marinići imaju malo iskusniju momčad, ako gledamo po konstanti njihovih igrača u prvoj ligi. U boćama je domaći teren dosta velika prednost, ali ona se brzo anulira, ako ne iskoristiš ono što ti protivnik da tijekom igre. Ako to ne znaš iskoristiti, onda prednost vrlo brzo postane manjak – poručuje iskusni Roland Marčelja.


Luka Kukuljan, svojedobno igrač Vargona, danas je jedan od glavnih oslonaca Marinića i zna što čeka njega i suigrače u grotlu Podvežice, gdje će se sigurno tražiti mjesto više na tribinama.


– Nadamo se pobjedi, na našem terenu nam je uspjelo. Po rezultatima smo imali bolju sezonu od Vargona i zaslužili smo ostati u Super ligi, ali vidjet ćemo šta subota nosi – kaže Luka Kukuljan.


Marinići su imali više prilika i ranije osigurati ostanak u Super ligi, tako da izbjegnu odluku u zadnjem kolu, no sve su bile prokockane.


– U četiri utakmice su presudile zadnje boće, ali ne u našu korist, što našom greškom, što zaslugom protivnika. Ako izgubimo danas, imamo za čim žaliti jer smo ostanak mogli riješiti ranije. Ipak, mislim da je na Vargonu veći pritisak. Tragedija je da klub s tolikom poviješću nije u društvu superligaša, ne samo zbog povijesti, već i zbog današnjeg omladinskog pogona te trenera Čede Vukelića – mišljenja je Kukuljan.


As Marinića ima iza sebe sezonu s kojom može biti zadovoljan, posebno drugim dijelom u kojem igra vrlo dobro klasične igre te se nada da to može pokazati i protiv Vargona.


– U klasičnim igrama šanse su 50-50. Osim mene, i Siniša Juretić je igrao za Vargon, tako da i o poznaje dobro jog, ali to treba iskoristiti u datom trenutku. Što se brzinskog tiče, Lovro Šipek je pokazao u zadnjih nekoliko kola da je stasao u odličnog brzinca kojeg je teško mogu dobiti. Dat ćemo sve od sebe, pa ćemo vidjeti što će nam to na kraju donijeti – zaključio je Luka Kukuljan.