Laura Štefanac

Atletičarka Kvarnera vratila se u Celje: “Svjetsko prvenstvo gluhih je najveći cilj i glavna motivacija sezone”

Laura Štefanac/Foto Arhiva NL

Laura Štefanac/Foto Arhiva NL

Ova sezona je potpuno drugačija, ali nastojim ne razmišljati o tome. Nastavljamo raditi tamo gdje smo stali, opet treniramo i to je najvažnije. Samo treba trenirati i imati fokus na predstojeća natjecanja - kaže Laura



RIJEKA Laura Štefanac posljednja dva tjedna opet živi punim plućima. Atletičarka Kvarnera počela je trenirati sa svojom ekipom u Celju nakon prisilne dvomjesečne pauze uslijed koronavirusa, s trenerom Andrejem Hajnšekom polako kuje planove za predstojeću sezonu, a u pauzi prima nagrade. Tako je prošle nedjelje dobila Nagradu Grada Zagreba za rezultate koje postiže od 2014. godine, među kojima su svakako najvrijednija zlatna odličja s Olimpijade gluhih u Turskoj 2017. godine i s Europskoga prvenstva gluhih u Bochumu prošle godine.


Kondicija


– Napokon sam opet počela trenirati i osmijeh mi se vratio na lice. Imala sam pauzu od dva mjeseca, sada polako vraćamo kondiciju, a onda napokon idemo na natjecanja – rekla je Laura Štefanac, koja se jedva čekala vratiti u Celje i opet početi trenirati.


– Ajme, jedva sam čekala povratak u normalu. Iskreno, treninzi su mi jako nedostajali, nisam naučena na život u četiri zida pa mi je proteklo razdoblje dosta teško palo. Nisam se smjela zapustiti, radila sam koliko sam mogla u novim okolnostima, trčala sam navečer kada nije bilo puno ljudi, vozila sam bicikl, radila sam vježbe stabilizacije… Na svu sreću, epidemiološka situacija je dobra, mjere opreza su ublažene, otvorile su se granice pa sam mogla otići u Celje – kaže bacačica koplja Kvarnera, koja se polako sprema za nešto drugačiju sezonu. Cilj je i dalje isti, nastaviti niz uspjeha na Svjetskom prvenstvu gluhih, što će se od 28. rujna do 3. listopada održati u Poljskoj.


Natjecanja




– Ova sezona je potpuna drugačija, ali nastojim ne razmišljati o tome. Nastavljamo raditi tamo gdje smo stali, opet treniramo i to je najvažnije. Samo treba trenirati i imati fokus na predstojeća natjecanja. Ono što me posebno raduje je Svjetsko prvenstvo gluhih, koje mi je glavni cilj i najveća motivacija ove sezone – dodala je Laura, koja je sezonu trebala otvoriti prošle nedjelje na mitingu u Radovljici, ali ga je propustila zbog dodjele nagrade.


– Prvo natjecanje bit će mi Kup i ekipno prvenstvo Hrvatske 11. i 12. srpnja, a onda me čekaju seniorsko i mlađeseniorsko prvenstvo Hrvatske. To je ono što sa sigurnošću znam u ovome trenutku, još uvijek nemamo točan plan natjecanja. Ova je sezona potpuno drugačija od drugih, sad je najvažnije nastaviti tamo gdje smo stali, a onda će na red doći i natjecanja – zaključila je Laura Štefanac.