PH u karateu

Alessandra Hasani i Boran Berak prvaci Hrvatske u karateu, ukupno osam odličja stiglo u PGŽ

Ivana Vaupotić

Alessandra Hassani bila je prva, a Tia Mameledžija treća u kategoriji do 55 kg

Alessandra Hassani bila je prva, a Tia Mameledžija treća u kategoriji do 55 kg

Broncu osvojila Tia Mameledžija (TAD) koja je u repasažu svladala Emu Živčić (Ri Croatia) 4:0



RIJEKA Karatisti TAD-a, Alessandra Hasani u kategoriji do 55 kilograma te Boran Berak u kategoriji do 67 kilograma, osvojili su titule seniorskih državnih prvaka na prvenstvu Hrvatske, domaćin kojega je bio Zagreb. Alessandra Hasani je u finalu do 55 kilograma pobijedila Zagrepčanku Tihanu Šulek 1:0, dok je broncu osvojila Tia Mameledžija (TAD) koja je u repasažu svladala Emu Živčić (Ri Croatia) 4:0.
Boran Berak je do zlata u kategoriji do 67 kilograma stigao sudačkim preglasavanjem (0:0) u finalu protiv Stjepana Štimca (Stijena).


Karatisti Primorsko-goranske županije osvojili su još pet odličja, Lea Vukoja (Sokol) okitila se srebrom u kategoriji do 68 kilograma nakon poraza u finalu od Sadee Bećirović (Susedgrad) 1:2, dok je Lucia Battaia (Zamet) stala na treću stepenicu pobjedničkog postolja nakon pobjede protiv Marije Magdalene Šuflaj (Samobor) 3:1.


Stella Polonijo (Krk Croatia) osvojila je broncu u kategoriji do 50 kilograma pobijedivši Laru Weismann (Bregana) 4:2. S broncom oko vrata nastup na prvenstvu Hrvatske okončali su i Riječani Filip Barac (Zamet) i Zvonimir Živković (Sokol) u kategoriji preko 84 kilograma. Barac je u repasažu pobijedio Viktora Čubrića (Krk Croatia) 1:0, dok je Živković bio uspješniji od Antona Baždarića (Opatija) 4:1 i Abdulaha Suljića (Zamet) 5:0.