Pojačani Bijelima

Orijent 1919 nakon dobivenih pojačanja s Rujevice zatvorio prijelazni rok: “Značajno jača momčad nego prošle sezone”

Ivan Volarić

Marinko Koljanin/Foto D. KOVAČEVIĆ

Marinko Koljanin/Foto D. KOVAČEVIĆ

Vrlo smo zadovoljni što se na ovaj način nastavila vrlo dobra suradnja s Rijekom, koja je u protekle tri godine bila na obostranu korist - kaže dopredsjednik Crvenih Marinko Koljanin



RIJEKA Orijent 1919 je pripreme za novu drugoligašku (po novom prvoligašku) sezonu počeo bez ijednog igrača Rijeke na posudbi (Putnik i Zrilić više nisu igrači Rijeke), a završit će s – trojicom (četvrti je trebao biti stoper Ibrahim Djibrilla, ali zbog ozljede nije u trenažnom procesu). Filip Braut (20), Filip Dujmović (21) i Mislav Zadro (19) u posljednjim satima prijelaznog roka, rezerviranog za igrače koje prvoligaški klubovi ustupaju niželigašima po principu takozvane »suradnje«, stigli su s Rujevice na Krimeju.


Prema novim propisima, prvoligaš u slučaju potrebe može usred sezone privremeno povući igrača u svoje redove, no pretpostavka je da će Braut, Dujmović i Zadro ostati najmanje do zime na Krimeji, koja se pokazala vrlo plodnim tlom za promociju mladih riječkih igrača. Braut je desni bek, koji je svojim europskim nastupima naslućivao velike stvari, no u posljednje vrijeme na Rujevici uglavnom nije igrao. Dujmović, lijeva polušpica, stigao je u Rijeku ovoga ljeta iz Dubrave s pedigreom igrača koji jako puno obećava, dok je Zadro vratar Dinama II, koji je također ovoga ljeta doveden na Rujevicu.


Pojačanja


– Vrlo smo zadovoljni što se na ovaj način nastavila vrlo dobra suradnja s Rijekom koja je u protekle tri godine bila na obostranu korist. Prije nekoliko dana za Rijeku su protiv Djurgardena igrala četvorica igrača, koje smo afirmirali u dresu Orijenta 1919. U tom duhu se suradnja nastavlja. Sigurno da su Dujmović i Braut za nas pojačanja, tu je i mladi vratar Zadro, koji je ima već drugoligaškog iskustva u Dinamu II – govori Marinko Koljanin, dopredsjednik Orijenta 1919, koji odrađuje i poslove sportskog direktora te dodaje kako je ovim, sedam dana prije prve službene utakmice u novoj sezoni, zatvoren prijelazni rok na Krimeji.


Odlasci




– Momčad je značajno jača nego prošle sezone. Međutim, tri dolaska znače i tri odlaska. Igrači koji imaju manju minutažu otići će negdje na posudbu. Sigurno odlaze Jelić i vratar Margan. Jelića ćemo posuditi Krku, a Margana Crikvenici, koja je u teškoj situaciji. Osim toga, dobro je za našeg mladog vratara da negdje brani. Mislim da smo se odlično ekipirali, doveli smo iz regije kvalitetne igrače i možemo biti optimisti uoči početka novog prvenstva – dodao je Koljanin.