DRUGA HNL

Orijent 1919 danas u Zaprešiću nastavlja prvenstvo, Flego: “Inter je mlada i poletna ekipa, morat ćemo biti pravi”

Ivan Volarić

Edo Flego/Foto: V. KARUZA

Edo Flego/Foto: V. KARUZA

Inter je mlada, potentna i agresivna momčad koja u posljednje vrijeme, pod vodstvom novoga trenera, izgleda dosta dobro. Moramo biti pravi - kaže trener Edo Flego



RIJEKA Nogometaše Orijenta 1919 nakon domaće pobjede nad Cibalijom, te dvotjedne reprezentativne stanke, danas od 17 sati očekuje gostovanje u Zaprešiću kod posljednje momčadi Druge HNL. Nekadašnji prvoligaš i prvi pobjednik Kupa Hrvatske osvojio je tek četiri boda u osam uvodnih kola i potpuno je jasno da će Krimejčane dočekati u stanju teškog imperativa pobjede što nerijetko može biti »dvosjekli mač«.


– Prije svega u ligi nema bitnijih razlika između momčadi, možemo reći da ima malo manje ili malo više dobrih momčadi. Jedna ili dvije slabije partije te spuštaju na dno, a jedna ili dvije pobjede dižu visoko na ljestvici. Inter je mlada, potentna i agresivna momčad koja u posljednje vrijeme, pod vodstvom novoga trenera, izgleda dosta dobro i sigurno da ćemo morati biti pravi i odgovoriti svim zahtjevima ako želimo do pozitivnog rezultata. Mali hendikep je što se igra na Mixto podlozi i pod reflektorima što je prednost za domaćina jer to nisu uvjeti u kojima većina drugoligaških momčadi igra i trenira. Trenirali smo u posljednje vrijeme pod reflektorima kako bismo što bolje približili igračima uvjete za igru. U prvom redu moramo se okrenuti sebi i svojoj igri. Ako mi budemo pravi, onda ćemo, vjerujem, ostvariti željeno – govori Edo Flego, trener Crvenih, čija se momčad tijekom pauze kompletirala.


U momčad se vraćaju oporavljeni napadač Kristijan Fućak i ofenzivni veznjak Emanuel Črnko.




– Vidi se na njima da nisu dugo igrali tako da jedan od njih dvojice sigurno neće početi utakmicu, odnosno raspodijelit ćemo minutažu. U pauzi nisam bio s U-19 reprezentacijom tako da sam odradio kompletan mini ciklus priprema s momčadi i jako sam zadovoljan. Malo smo se odmorili, malo rekuperirali, a onda i napunili za ono što slijedi – dodao je Flego.