Trener zadovoljan

Opatijci donijeli puni bodovni plijen iz Bijelog Brda: “Svaka utakmica mora biti krvava borba do kraja”

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto V. KARUZA

Zoran Bogolin/Foto V. KARUZA

Puno smo držali loptu, okretali smo stranu kako treba i nakon vodstva čekali gurnuti Pejanovića u prostor za drugi gol. Nakon toga utakmica je završila - kaže Bogolin



RIJEKA Pobjeda nad Osijekom II u Bijelom Brdu donijela je pozamašnu dozu olakšanja u redove Opatijaca i potvrdu razmišljanja da »prije ili kasnije – mora krenuti«. Krenulo je u Slavoniji, tri boda su upisana, a igrači Opatije mirni otišli na reprezentativnu stanku.


– Osječani nam nisu stvorili šansu i to je jako bitno – zadovoljno je trener Zoran Bogolin komentirao drugu prvenstvenu pobjedu svoje momčadi ove sezone. – U prvom poluvremenu nismo ni mi imali prilika, ali smo u nastavku ulaskom Kožića i Kneževića dobili na posjedu. Imali smo puno veznih igrača na terenu i samo jednog napadača budući da smo otputovali u Vinkovce bez pet napadača. Puno smo držali loptu, okretali smo stranu kako treba i nakon vodstva čekali gurnuti Pejanovića u prostor za drugi gol. Nakon toga utakmica je završila.


Pogled na ljestvicu sada ipak nudi nešto ljepši pogled iz opatijskog kuta.




– Slažem se, ali ako sada na Kantridi ne pobijedimo Varaždin onda to ništa ne znači. Svaka utakmica mora biti krvava borba do kraja! – nastavlja trener Opatijaca.


U dresu Opatije u nastavku je debitirao veznjak Bojan Knežević.


– Nisu sporne njegove igračke kvalitete, ali još nije potpuno spreman. Međutim, bitan je kolektiv, ne pojedinac. Ako budemo homogena cjelina onda možemo nešto napraviti. Ako bude igrao svatko za sebe onda od toga neće biti ništa. Knežević će se sigurno brzo uklopiti. Meni je međutim najvažnije da su u Bijelom Brdu svi igrači zadovoljili na planu htijenja i borbenosti. Nakon toga nam se sve zajedno vratilo kroz igru i golove – dodao je Bogolin, koji u stanci nije zamislio niti jednu prijateljsku utakmicu. Umjesto test ogleda idućeg vikenda Opatijci će odraditi dva treninga!


– Više smo umorni psihički nego fizički. Htjeli, ne htjeli svaka utakmica je sobom nosila pritisak… – rekao je Bogolin.