NK OPATIJA

Odgovornim pristupom po bod(ove): nogometaši Opatije danas u Vinkovcima otvaraju novu drugoligašku sezonu

Ivan Volarić

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Zoran Bogolin/Foto Arhiva NL

Imamo dosta problema, a očekuja nas gostovanje kod top ekipe - kaže trener Zoran Bogolin



RIJEKA Nogometaši Opatije današnjim (17.30 sati) gostovanjem u Vinkovcima otvorit će novu drugoligašku sezonu.


Situacija u opatijskim redovima uoči gostovanja kod Cibalije daleko je od idealne. Opatijska momčad je još uvijek »veliko gradilište«. Neki igrači su se priključili naknadno (posljednji je stigao veznjak Luka Kožić iz Sesveta), neki imaju kartone (Klapan), neki vuku ozljede kroz pripreme (Bertoša, Pejanović, Bogolin…), a dio njih ima problema – s koronamjerama. Pojedinci osjećaju nuspojave poslije cijepljenja, gužve na testiranjima dodatno otežavaju posao treneru Zoranu Bogolinu, koji će tek neposredno pred utakmicu znati sastav. Svi igrači i sve osoblje moraju delegatu utakmicu predočiti COVID- potvrde, bez toga nema nastupa, ni ulaska na stadion. Takva odredba u Drugoj HNL izaziva dosta problema klubovima, koji, za razliku od prvoligaša, nisu potpuno profesionalno ustrojeni.


– Imamo dosta problema, a očekuje nas gostovanje kod top ekipe. Cibalija ove sezone želi visoko. Zadržali su prošlosezonsku ekipu te je nadogradili s nekoliko kvalitetnih igrača poput Pušića i Jelića. Liga će biti kvalitetna, izjednačena. Istina je da je ligu napustilo dvadesetak ponajboljih igrača, ali je i došlo puno kvalitetnih igrača koji nisu uspjeli pronaći angažman u Prvoj HNL ili inozemstvu – rekao je Bogolin.
Cibalija je prošle sezone dvaput dobila Opatiju s čime se ne može pohvaliti puno momčadi u ligi.




– Istina, imamo s njima 0-2. Moramo pokušati popraviti taj omjer. Idemo odigrati poštenu utakmicu, maksimalno disciplinirano i odgovorno pa ćemo vidjeti gdje će nas to odvesti – rekao je trener Opatijaca.