Superliga

Odbojkašice Rijeke CO prekinule crni niz i važnom pobjedom napravile velik korak prema ostanku u ligi

Katarina Blažević

Mara Štiglić/Foto M. LEVAK

Mara Štiglić/Foto M. LEVAK

Mara Štiglić u posljednjem je setu prvo loptu poslala izvan terena (23:22), da bi trener Igor Lovrinov odmah reagirao minutom odmora. Greška očito nije previše poremetila Štiglić, koja je potom vezala dva poena za pobjedu



RIJEKA Susret 17. kola Superlige odbojkašica: Rijeka CO – Osijek 3:1 (25:13, 25:27, 25:15, 25:22). Dvorana mladosti. Gledatelja: 100. Suci: Vedriš i Šulc.


RIJEKA CO: Volarić (L), Štiglić, Pavačić, Popić, Francetić, Gregorović, Sluga, Vekić, Smojver, Trcol, Brkičić, Aleksa, Ščekić (L).


OSIJEK: Stojković, Dragović, Rajndl, Sulić, Weinand, Rukovanjski (L), Kainz (L), Štebih, Lizatović, Lovrić, Jurić, Barišić.




Odbojkašice Rijeke CO nakon tri su ligaška poraza napokon upisale vrijednu pobjedu nad Osijekom kojom su napravile veliki korak prema ostanku u Superligi. Mara Štiglić u posljednjem je setu prvo loptu poslala izvan terena (23:22), da bi trener Igor Lovrinov odmah reagirao minutom odmora. Greška očito nije previše poremetila Štiglić, koja je potom vezala dva poena za pobjedu i burno slavlje riječke ekipe na Trsatu.


Domaće igračice imale su uspona i padova, ali su se borbenošću uspjele izvući. U prvom setu krenule su razigrano i bez pogrešaka, tek ih je Riječanka u dresu Osijeka, Dorja Sulić, poremetila s nekoliko servisa. U drugome su dijelu drugog seta upale u nekoliko crnih rupa. Vodile su u jednom trenutku 16:9, da bi potom dopustile Osječankama da sjajnom serijom stignu na samo dva poena zaostatka (19:17).


Smojver, Štiglić i Trcol su ponovo odvojile svoju ekipu (23:18), da bi gošće servisima Rajndl i blokovima povele 24:23. Štiglić je na kraju pogodila vrh mreže te su Osječanke iskoristile treću set loptu.


Treći set bio je otvoren izjednačenom igrom, da bi Trcol i Gregorović dobrim blokom i napadom odvojile svoju ekipu (17:13), nakon čega su lagano završile tu dionicu igre. Iskusna Dragović u redovima Osijeka pomalo se već umorila te nije mogla sama vući Osijek, ali gošće su i u četvrtom setu pokazale da se mogu vratiti. U napetoj završnici Sulić je poslala loptu u aut (23:20), nakon čega su dvije pogreške napravile Francetić i Štiglić, koja je nakon “time-outa” bila preciznija.