Odbojka

Odbojkašice Mladosti poražene od Stuttgarta u prvom susretu polufinala Kupa CEV, ekipa riječkog trenera pružila dobar otpor

Portal Novilist.hr

Natalia Tomić/Foto PIXSELL

Natalia Tomić/Foto PIXSELL

Pružile smo dobar otpor favoriziranoj ekipi Stuttgarta koja je u prvom susretu zasluženo pobijedila, no mi ćemo se još bolje spremiti za uzvrat i pokušati im uzvratiti istom mjerom - rekla je Riječanka Natalia Tomić



RIJEKA Odbojkašice Mladosti poražene su u prvom susretu polufinala Kupa CEV u svom Domu odbojke od njemačke ekipe Alianz MTV Stuttgart rezultatom 1:3 (18:25, 25:21, 15:25, 22:25), nakon 107 minuta igre.


Mladostašice su u ovom susretu naletjele očito na bolje suparnice, koje od 8. prosinca i poraza od talijanskog Busto Arsizija nisu izgubile susret. Također, treba reći i da u njemačkoj ekipi zapravo i nema niti jedne domaće igračice, ili točnije, tek dvije sjede na klupi, Kohn i Berger, dok posao odrađuje, kako je i uoči susreta slikovito rekao trener Zagrepčanki Leonard Barić »konglomerat strankinja«, igračice iz SAD, Poljske, Nizozemske, Finske, Španjolske, Belgije, Nizozemske i Bugarske.


Nakon početnog nesnalaženja, gdje su gošće povele s 5:2 i 10:5 domaće uspostavljaju ravnotežu i set dovode u egal 11:11. No, gošće ponovno rade nekoliko poena u nizu, za 18:13 i 21:17, te konačnih 25:18. Mladost je u tom prvom setu imala problema s prijemom servisa, tek 26%, prema 65% gošći.




No, već u drugom uzvraćaju Zagrepčanke, Stuttgart vodi 5:1, ali Mladost preokreće na 15:12 i 21:18, te konačnih 25:21 i izjednačenje u setovima od 1-1. U tom drugom setu su mladostašice prisilile gošće na čak 8 neforsiranih pogrešaka.


Ali, Stuttgart je ipak iskusna, internacionalna ekipa u kojoj glavnu riječ vode dvije Amerikanke, primačica-pucačica Lee koja je na kraju imala 23 poena, kao i koektorica Rivers. U trećem setu gošće imaju konce igre u svojim rukama, vode 9:4. 13:9 i 19:14, ali i 23:14 te konačno 25:15, visokih +10 poena prednosti. Dominacija Stuttgarta se nastavila i u četvrtom setu, vode 15:11, 20:17, 23:19 i taj set dobivaju sa 25:22 za konačnih 3-1 u setovima.


Statistički je Mladost imala 3 a Stuttgart 4 poena as servisom, 7 blokova prema 11 gošći, te 46 poena u napadu prema 61  njemačke ekipa, koja je ipak više griješila, 24 neforsirane pogreške prema 20 Mladosti, koja je na kraju imala solidnih 48% prijema servisa, prema 50% gošći.


Kod mladostašica srednja blokerica Martina Šamadan sa 17 poena najučinkovitija, od čega 4 blokom, a Mika Grbavica dodala je 15.


»Bila je to jako dobra utakmica u kojoj smo izgubili od trenutno bolje ekipe Stuttgarta, koja ne zna za poraz u domaćem prvenstvu. Mi smo zadovoljni kako smo odigrali susret, pogotovo u nekim dijelovima utakmice gdje smo im odlično parirali, ali je na kraju ipak presudilo njihovo iskustvo i činjenica što imaju internacionalnu ekipu koja je prošla puno takovih susreta«, rekao je nakon utakmice prvi asistent trenera Leonarda Barića Darko Nojić.


S njim se složila i Natalia Tomić, primačica-pucačica koja je imala 6 poena u susretu koja je kratko rekla:


»Pružile smo dobar otpor favoriziranoj ekipi Stuttgarta koja je u prvom susretu zasluženo pobijedila, no mi ćemo se još bolje spremiti za uzvrat i pokušati im uzvratiti istom mjerom.«