Odličan otpor

Odbojkašice Rijeke CO odigrale sjajnu utakmicu u četvrtfinalu Kupa, ali pobjeda je ipak pripala favoriziranoj Mladosti

Katarina Blažević

Tea Pavačić i Mara Štiglić/Foto M. GRACIN

Tea Pavačić i Mara Štiglić/Foto M. GRACIN

Riječanke su na Trsatu osvojile prvi set, što je inače tek treći izgubljeni set zagrebačke momčadi u 14 utakmica Superlige i hrvatskog Kupa ove sezone!



RIJEKA Četvrtfinalni susret Kupa Snježane Ušić: Rijeka CO – Mladost 1:3 (27:25, 22:25, 16:25, 23:25). Dvorana mladosti. Gledatelja: 70. Suci: Ivković i Perajica.


RIJEKA CO: Volarić (L), Štiglić 9, Sluga 3, Smojver 1, Trcol 7, Popić 1, Francetić 8, Brkičić 1, Gregorović, Aleksa (L), Pavačić 10, Ščekić.


MLADOST: Antunović 3, Pavičić 5, Popić 10, Perić, Mihaljević 11, Papac, Luketić, Mehić 10, Burđelez, Ištuk (L), Njavro, Marković 11, Štimac (L), Grabić.




Zamalo se moglo govoriti o senzaciji u četvrtfinalu Kupa, ali sama igra i borbenost mladih odbojkašica Rijeke CO, koje su odlično parirale velikoj Mladosti, a na trenutke izgledale i moćnije, dovoljna je bila poslastica za one koji su se našli u Dvorani mladosti. Štoviše, Riječanke su na Trsatu osvojile prvi set, što je inače tek treći izgubljeni set zagrebačke momčadi u 14 utakmica Superlige i hrvatskog Kupa ove sezone!


Prije tjedan dana igračice Mladosti ispale su u osmini finala Kupa CEV, a danas su na Trsatu tek u trećem setu pokazale zbog čega su uoči ovog susreta bile favoritkinje. U tom su razdoblju domaće igračice pomalo i pale, kako fizički tako i mentalno, nakon što su i u drugoj dionici vodile 17:13, ali su Zagrepčanke potom iskoristile poneke slabosti kod prijema Riječanki te je ubrzo rezultat bio 20:20. Štiglić je zadržala nade domaćih poenom za 21:21, ali je Antunović bila prejaka na smeču, dok je Mehić asom donijela svojoj momčadi prvi set na utakmici.


U trećem su se setu gošće tek probudile te su pokazale dominaciju, ali su se igračice Igora Lovrinova u četvrtom ponovo vratile i držale egal praktički do samog kraja. Kod rezultata 14:14 se riječkoj ekipi ozlijedio i prvi libero Mia Volarić, čime je do prilike došla neiskusnija Josipa Aleksa, a ubrzo je semafor pokazivao 16:19. Ipak, nakon nekoliko neforsiranih pogreški Mladosti, Riječanke su se vratile (21:22), a potom i izjednačile preko Trcol.


Sluga je na žalost domaćih servirala van terena, a nakon prve neiskorištene meč lopte, Pavičić je bila dovoljna jaka da svlada prijem Alekse za pobjedu i polufinale.