UZALUD VAM TRUD IGRAČI

Nova blamaža: Danska i bez najboljeg igrača poslala Kauboje kući sa Svjetskog prvenstva

Hina

Anders Zachariassen slavi/Foto: REUTERS

Anders Zachariassen slavi/Foto: REUTERS

Izabranici Line Červara su imali samo dva gola zaostatka u prvom poluvremenu, ali u nastavku su se raspali te zabili samo četiri gola u prvih 20 minuta.



KAIRO Hrvatska rukometna reprezentacija nije se uspjela plasirati u četvrtfinale svjetskog prvenstva u Egiptu nakon što je susretu posljednjeg kola drugog kruga izgubila od Danske 26:38 (15:17).


Hrvatskoj je za prolaz igrala samo pobjeda, no upisala je težak poraz pa uz Dansku dalje ide i Katar.


Nakon što je neočekivano izgubila od Argentine, hrvatska reprezentacija se našla u teškoj situaciji. Tračak nade se pojavio nakon što je Katar pobijedio Argentinu (26:25) i “Kauboje” ostavio u igri za prolaz. Računica je bila jasna, pobjeda protiv aktualnih svjetskih prvaka osiguravala je prolaz.




Danska je i prije zadnjeg kola bila sigurno prva, pa je izbornik Nikolaj Jacobsen mogao odmarati udarne snage. Posebice nakon što je dio igrača među kojima je i Mikkel Hansen obolio od crijevne viroze. No, niti to nam nije pomoglo.


Hrvatska je bolje otvorila utakmicu, no sredinom prvog dijela Danska je izjednačila, a potom do poluvremena bila u stalnom vodstvu. U napadu smo bili jako dobri, no velikih problema smo imali u obrani što potvrđuje i 17 primljenih golova. Nažalost, svjetski prvaci su u nastavak susreta ušli silovito i serijom 6:0 pobjegli su na velikih 23:15. U 41. minuti pobjegli su na velikih +10 (27:17) i priča je bila završena.


HRVATSKA – DANSKA  26-38 (15-17)

HRVATSKA: Pešić, Šego; Marić 6, Duvnjak 1, Horvat 2, Brozović, Karačić 5, Štrlek, Čupić 3, Musa, Mamić 2, Šebetić 1, Mandić 1, Jaganjac 2, Kević, Martinović 3.


DANSKA: Landin, M.Jacobssen; Moeller 1, E. Jacobssen 8, Zachariassen 4, Mensah 3, Larsen, Olsen, Hansen 3, Andersson 2, Nielsen 5, Holm 6, Gidsel, Saugstrup 3, Christensen 3, Hakl, Moelgard,


ISKLJUČENJA: Hrvatska 4 minuta, Danska 6 minuta. SEDMERCI: Hrvatska 2/2, Danska 6/6


SUCI: Raluy i Sabroso (Španjolska)

Hrvatska se raspala i bilo je samo pitanje s koliko će razlike Danci slaviti. Na koncu je završilo 26:38.


Dance su do pobjede predvodili Emil Jakobsen s osam, Jacob T. Holm sa šest, te Nikolaj Oris Nielsen s pet golova, dok su u našim redovima najefikasniji bili Marino Marić sa šest, te Igor Karačić s pet golova.


Danska će u četvrtfinalu igrati protiv Egipta, dok će Katar na noge Šveđanima.


U preostala dva četvrtfinala sastaju se Španjolska i Norveška, te Francuska – Mađarska.