Odjeci derbija

Zoranu Mamiću poraz je teško pao, a Tudor se hvali novim sustavom: “Mogli smo zabiti još dva, tri gola”

Hina

Zoran Mamić /Foto PIXSELL

Zoran Mamić /Foto PIXSELL

Igrači su na izmaku snaga, kraj sezone je, igrati 40-50 minuta s igračem manje nije jednostavno - kazao je Zoran Mamić



ZAGREB  Nakon dva poraza u nizu i četiri u posljednjih pet kola, Hajduk nije mogao poželjeti bolje mjesto od prekida crne serije od stadiona Maksimir. U sjajnom derbiju 34. kola Prve HNL Hajduk je pobijedio Dinamo sa 3-2.


Bio je to odličan i sadržajan derbi u kojem je Dinamo vodio 1-0 i 2-1, ali je Hajduk ipak uspio okrenuti rezultat.


Golove za Dinamo zabili su Luka Ivanušec (13), Mislav Oršić (61), dok su strijelci za goste bili Mario Čuić (31, 82) i Theophile-Catherine (86-ag).




Dodajmo kako je Mijo Caktaš promašio kazneni udarac za Hajduk u 22. minuti promašivši cijeli gol, dok je Dinamo od 45. minute igrao bez isključenog Amera Gojaka.


“Bila je to zanimljiva utakmica, gledatelji su mogli uživali u dobrom ritmu i golovima, trebalo je biti još golova, posebno za nas. Ova pobjeda će nam dati motiv za sljedeće dvije utakmice”, rekao je trener Hajduka Igor Tudor.


Trener splitskog sastava je istaknuo kako je Hajduk trebao zabiti još koji pogodak.


“Mi smo Dinamu darovali dva gola, a mogli smo zabiti još dva, tri. Međutim, u novom sustavu smo se snašli i zadovoljan sam.


S druge strane u redovima Dinama nisu imali previše razloga za zadovoljstvo nakon prikazane igre. Dinamo je početkom tjedna smijenio trenera Igora Jovićevića, a momčad je privremeno preuzeo Zoran Mamić koji je na startu doživio poraz. Bio je to ujedno i drugi uzastopni poraz “modrih” nakon 0-2 na Rujevici.


“Želim čestitati Hajduku na zasluženoj pobjedi. Osim prvih 25 minuta kada smo mi kontrolirali utakmicu i imali ideju, glavu i rep. Nakon nekih pogrešaka izgubili smo konce igre, stvarali su nam puno problema kroz romb koji su igrali, i kroz sredinu terena i prostore na bokovima. Nažalost, napravili smo glupost s crvenim kartonom koji nam je u ovom dijelu sezone jako teško pao. Igrači su na izmaku snaga, kraj sezone je, igrati 40-50 minuta s igračem manje nije jednostavno,” kazao je Zoran Mamić.


“Uspjeli smo u drugom dijelu zabiti gol i držati kontrolu bez velikih Hajdukovih šansi. Na kraju je Hajduk zasluženo uz puno truda došao do dva gola i okrenuo rezultat u svoju korist,” dodao je privremeni strateg hrvatskog prvaka.


Dinamo vodi na ljestvici sa 76 bodova, Osijek na drugom mjestu ima 62 boda, Lokomotiva je treća sa 61 bodom. Slijede Rijeka (58), Hajduk (57)…