Liga nacija

ZLATKO DALIĆ Cijela je momčad podbacila DEJAN LOVREN Tko je umoran nakon ovoga danas neka preskoči Francusku

Portal Novilist.hr

Foto HNS

Foto HNS

Ovo nije bila nikakva igra. Ovaj poraz će nas zaboljeti, jer nije lako izgubiti ovakvu utakmicu na ovakav način. Željeli smo stati u čvrsti blok, ali nije bilo energije ni agresije - rekao je izbornik VatrenihPORTO Izbornik hrvatske nogometne reprezentacije Zlatko Dalić očekivano je bio nezadovoljan nakon teškog poraza od Portugala na staru Lige nacija.


– Bili smo jako loši, bez energije, bez duela. Nismo trčali, a na kraju je i dobro prošlo. Ovo nije bila nikakva igra. Ovaj poraz će nas zaboljeti, jer nije lako izgubiti ovakvu utakmicu na ovakav način. Željeli smo stati u čvrsti blok, ali nije bilo energije ni agresije. Gubili smo lopte i puštali smo im kontre. U prekidima smo bili užasni, ali što je tu je, idemo dalje.


Ne želim o pojedincima jer je cijela momčad podbacila. Prije utakmice sam se plašio ovog jer sam znao da smo izvan forme, ali znam da nije lako. Moramo se za tri dana vratiti u igru, bit će teško protiv Francuza, ali moramo. Nema nam druge. Tu smo sad gdje jesmo – iskren je bio nakon utakmice Zlatko Dalić.
Dejan Lovren odigrao je cijelu utakmicu za Hrvatsku.


– S čim da budem zadovoljan? Kako smo odigrali prvo poluvrijeme, to nije bila prava Hrvatska… Nedostajalo je agresije, puštali smo ih previše da rade što hoće oko našeg šesnaesterca. Trebalo je biti 4:0 već tada za njih. Razloge ne znam.


Ako ovako mislimo nastaviti, neće biti dobro. Nije opravdanje što nije bilo Rakitića i Modrića. Ni njima nije bilo Ronalda pa su ginuli za svaku loptu. Prije Francuske se moramo skupiti, vidjeti gdje se griješilo. Ako se danas netko osjeća umornim, neka preskoči Francusku. Imamo dovoljno igrača – jasan je Dejan Lovren.