Svi se slažu

Zbog racionalizacije troškova grad Rijeka 1. svibnja zatvara sva nogometna igrališta osim Kantride

Ivana Vaupotić

Stadion na Kantridi jedini će biti u pogonu ove subote/Foto V. KARUZA

Stadion na Kantridi jedini će biti u pogonu ove subote/Foto V. KARUZA

Da se klubovi nisu složili s time, igrališta bi u subotu bila otvorena. Ništa se ne radi bez dogovora s klubovima - rekao je Zdravko Ivanković, gradski pročelnik za sport



RIJEKA Riječka nogometna igrališta bit će zatvorena za sve korisnike 1. svibnja, odluka je to koju je njihov vlasnik, Grad Rijeka, donio s obzirom na to da je 1. svibnja praznik rada. Ovogodišnji praznik rada »pada« u subotu kada se odigravaju brojne nogometne utakmice, zbog čega je nekolicina klubova morala svoje prvenstvene susrete pomaknuti za 2. svibnja ili ih pak odgoditi. Otvoren će biti tek stadion Kantrida, i to njegov glavni teren, na kojem će nogometaši Opatije u okviru 29. kola Druge HNL ugostiti Međimurje.


– U dogovoru s klubovima odlučeno je da će se utakmice koje su se trebale igrati 1. svibnja odigrati dan kasnije. Ne vidimo potrebu da cijela infastruktura radi na praznik ako to nije potrebno – rekao je Zdravko Ivanković, pročelnik Odjela za sport i tehničku kulturu Grada Rijeke.


Svoje prvenstvene obveze zbog zatvorenog igrališta pomaknuli su pioniri i mlađi pioniri Orijenta 1919, koji će 2. svibnja na Omladinskom igralištu ugostiti Halubjan, kao i seniorska momčad Zameta, koja će umjesto u subotu, kada igra utakmice u kojima je domaćin, dan kasnije na igralištu Robert Komen odigrati susret Druge županijske lige. No mladi nogometaši Lokomotive, koji su u subotu trebali ugostiti vršnjake Rijeke u okviru Nogometne lige Rijeka, kao i pioniri Zameta, koji se natječu u Prvoj županijskoj omladinskoj ligi, zbog zatvorenih su igrališta morali odgoditi svoje susrete.




– Dogovor oko zatvaranja igrališta postignut je s povjerenicima natjecanja i klubovima, koji su sami inicirali promjenu termina i u svoje kalendare uvrstili 2. svibnja kao dan odigravanja svojih utakmica da bi mogli imati praznik. Također, u nekim su klubovima roditelji zatražili odgodu utakmica što su se trebale igrati 1. svibnja. Ovdje je riječ isključivo o racionalizaciji troškova, svi se slažemo da nema smisla stvarati nepotrebne troškove ako oni nisu nužni. Da se klubovi nisu složili s time, igrališta bi u subotu bila otvorena. Ništa se ne radi bez dogovora s klubovima – zaključio je Ivanković.