Novi problemi

Zaustavljen je posao oko prodaje Chelseaje američkom fondu, britanske vlasti se pribojavaju da će ih Abramovič izigrati

Portal Novi list

Foto REUTERS

Foto REUTERS

Britanske vlasti još uvijek nisu dale posebnu dozvolu za realizaciju ovog posla, a razlog je što nisu dobile pismenu garanciju Romana Abramoviča



LONDON Engleski mediji tvrde da je došlo do ozbiljnog zaostaja u realizaciji prodaje Chelseaja američkom fondu na čelu s Toddom Boehlyjem. Naime, britanske vlasti još uvijek nisu dale posebnu dozvolu za realizaciju ovog posla, a razlog je što nisu dobile pismenu garanciju Romana Abramoviča da će kompletan prihod od prodaje kluba uplatiti u humanitarne svrhe, te pritom otpisati dvije miljarde duga koliko klub ima prema njemu na ime brojnih pozajmica.


Britanske vlasti su prilično sumnjičave u tvrdnje ruskog bogataša prema kojoj će se odreći vlasništva kluba bez da uzme jedan euro i stoga u ovom trenutku vlada – patna situacija. A to nikako nije dobro za klub kojemu je britanska Vlada izdala posebno dopuštenje za rad dok se okonča ovaj posao. Riječ je o privremenoj dozvoli koja jednako tako može biti brzo povučena. Ako se to dogodi Chelseaja bi mogla dobiti privremenu Upravu, a nije onda isključena ni opcija kao što su stečaj ili izbacivanje iz Premijer lige.