Ivan Lučić

Vratar Puljana optimističan uoči susjedskog derbija: “Rijeku je moguće pobijediti”

Goran Rojnić/Glas Istre

U DOBROJ FORMI - Ivan Lučić/Foto PIXSELL

U DOBROJ FORMI - Ivan Lučić/Foto PIXSELL

Pokazali smo to u polufinalu Kupa Hrvatske prošle sezone. Vidjeli smo tada da možemo dosta dobro odigrati protiv njih i slaviti na kraju - rekao je Lučić



PULA Današnji jubilarni 50. susjedski derbi Istre 1961 i Rijeke, prema predviđanjima, trebao bi se većinom igrati na polovici Puljana. Barem prema položaju na ljestvici jer osmoplasiranim Puljanima u goste dolazi lider prvoligaške ljestvice.


Međutim, Puljani se ove sezone ne brane, čak i kad je u Puli gostovao Osijek, malo manje s Hajdukom, »zeleno-žuti« nisu igrali bunker već pokušavali posjedom nadmudriti protivnika. Protiv Osijeka su uspjeli u nešto zgusnutijoj varijanti, sa Splićanima nisu. Opet, s obzirom na snagu napadačkog dijela riječke momčadi jasno je da će vratar Puljana Ivan Lučić biti na većim iskušenjima nego protiv, primjerice, Slaven Belupa i Hrvatskog dragovoljca.


Srećom, u trenutku kad je ponovno dohvatio zavidnu formu, što je potvrdio prezentacijama u Koprivnici i Zagrebu na dva posljednja pulska gostovanja s kojih su se »zeleno-žuti« vratili s četiri osvojena boda i odmakom od konkurencije u borbi za očuvanje prvoligaškog statusa.


Prvi do pogotka




– Očekujem i ovog puta našu dobru prezentaciju. Pokazali smo već da možemo s Rijekom dobro igrati pa ćemo vidjeti kako će ispasti. Postavit ćemo se kao i uvijek ove sezone. Zna se kako mi igramo pod novim trenerom. Sasvim sigurno se nećemo samo braniti i boraviti ispred svoga gola. Nećemo čekati, već igrati svoju igru kao i uvijek ove sezone pa ćemo vidjeti što će se dogoditi na terenu.


U svakom slučaju, napast ćemo Rijeku, igrati otvoreno. Nadam se »samo« da ćemo prvi postići pogodak. Bez obzira što je Rijeka pokazala da se zna vratiti iz minusa, to bi nam puno značilo. U svakom slučaju, vjerujem da nas očekuje interesantna utakmica – najavljuje čuvar pulskih vratiju Ivan Lučić.


Posljednja dva susreta, pogotovo u Koprivnici s igračem manje nakon ranog isključenja Navarra, pulska momčad nije dozvolila previše prilika protivnicima. Naravno, nije samo obrana odigrala dobro, zasluga je to cijele momčadi, pogotovo veznog reda. Ipak, evidentno je da se i pulski braniči, ali i sam Lučić koji na početku sezone nije briljirao, dižu u formi.


– Čini mi se da smo se uspjeli posložiti u obrani. Došlo je dosta novih igrača, novi trener i nije bilo jednostavno sve odmah uskladiti, ali vjerujem da smo se sada uspjeli formirati u čvrstu cjelinu. S vremenom će to biti sve bolje, kaže pulski vratar.


Samopouzdanje


Za zaustaviti trenutnog lidera prvoligaške ljestvice na »Drosini« trebat će i više od dobre obrane. Jednostavno, cijela momčad mora doprinijeti ostvarenju pozitivnog rezultata. Za javnost bi to vjerojatno bio i bod u remiju, međutim, pulski čuvar mreže samouvjereno smatra da »zeleno-žuti« mogu dohvatiti i sva tri boda protiv susjeda.


– Rijeku je moguće pobijediti. Pokazali smo to u polufinalu Kupa Hrvatske prošle sezone. Vidjeli smo tada da možemo dosta dobro odigrati protiv njih i slaviti na kraju. Istina je da Rijeka zabija puno golova ove sezone, više nego što ih primi, ali sto posto sam uvjeren da ih možemo dobiti na »Drosini« pred našim navijačima – zaključio je Lučić.