Prva NL

Veznjak Orijenta uoči novog ogleda s Croatijom na Krimeji: “Znamo koji su naši ciljevi”

Ivan Volarić

Emanuel Črnko/Foto V. KARUZA

Emanuel Črnko/Foto V. KARUZA

Nedavno smo igrali na Krimeji, završilo je 1:1. Sigurno da ćemo izvući pouke iz te utakmice - kaže Črnko



RIJEKA  Nogometaši Orijenta danas u TV terminu od 14.50 dočekuju Croatiju iz Zmijavaca. Orijent je pretposljednji s 23 boda, a Croatija deveta sa šest bodova više. Posljednji Solin ima tri boda manje od Crvenih koji u posljednjih šest kola ne znaju za pobjedu. Osvojili su četiri boda, posljednji prije šest dana u Vinkovcima kada je u nastavku utakmice prvi put ove sezone poentirao Emanuel Črnko.


– Pred nama su dva važna ispita, Croatija na Krimeji pa gostovanje kod Dubrave, s dvije pobjede u tim utakmicama napravili bismo veliki posao u borbi za ostanak. U suprotnom dodatno ćemo si zakomplicirati situaciju. Atmosfera u momčad je jako dobra i ne vidim razloga da ne bismo ostvarili željeno – govori ofenzivni veznjak ponikao u omladinskom pogonu Rijeke, koji već nekoliko sezona nosi crveni dres.


Krimejčani su prvu i posljednju domaću pobjedu ovoga proljeća ostvarili protiv Sesvećana početkom ožujka. Nakon toga su odigrali nekoliko solidnih partija pred svojim navijačima, no u svim tim susretima stvarali su (pre)malo prilika ili pak nisu koristili one koje su uspjeli prirediti.




– Završnica nam je boljka. Daj Bože da netko proradi. Meni se otvorilo u Vinkovcima, možda će nekome drugom procuriti protiv Croatije. Međutim, nogomet je momčadski sport i jedino je konačni rezultat bitan. Nadam se da ćemo protiv Croatije upisati tri boda. Nedavno smo igrali na Krimeji, završilo je 1:1. Naše sve domaće utakmice se na neki način svode na isto. Imamo loptu, posjed, ali ne stvaramo puno šansi. Šanse bi trebale doći s dobrom igrom… Sigurno da ćemo izvući određene pouke iz te utakmice i pokušati to ispraviti u novoj utakmici sa Zmijavčanima – nastavio je 25-godišnji Varaždinac koji zvuči optimistično iako situacija na ljestvici nije baš razlog za neki optimizam.


– Moramo razmišljati pozitivno i optimistično, znamo koji su naši ciljevi. Ako ne razmišljamo pozitivno, onda će se taj negativan stav odraziti i na terenu. Osim toga, u posljednje vrijeme treniramo jako dobro i osjećamo se dobro – kaže Črnko, svojedobno jedna od ključnih karika Orijenta, koji je ove sezone u drugom planu… – Svaki igrač koji ne igra mora, pod navodnicima, biti ljut. To je normalno. Međutim, svi smo mi na neki način profesionalci i moramo se nositi s time. Dakle, kada dođe tvojih pet minuta, moraš se pokazati. Ja sam ušao protiv Cibalije i donio određenu prevagu.


Trener Slobodan Grubor sigurno neće izvesti najjači mogući sastav. Neće biti Falla i Gajzlera, vrlo upitan je nastup kapetana Marija Tadejevića. Do kraja prvenstva je još šest kola, posljednja momčad će ispasti u niži rang, pretposljednja ide u kvalifikacije…



Standings provided by Sofascore