IVAN LUCIĆ ZADOVOLJAN BODOM

Veznjak Opatije nakon remija s Rudešom: “Željeli smo pobjedu, ali nemamo za čime žaliti”

Ivan Volarić

Foto Arhiva NL

Foto Arhiva NL

Željeli smo pobjedu, ali utakmica se uglavnom odvijala na sredini terena i na kraju moramo biti zadovoljni s bodom - kaže Lucić



RIJEKA Nogometaši Opatije nisu uspjeli ostvariti drugu proljetnu pobjedu na Kantridi. Opatijci su u ravnopravnoj utakmici osvojili bod protiv Rudeša, koji je opravdao predviđanja da će predstavljati više nego zahtjevnog suparnika na travnjaku podno legendarnih stijena.


– Utakmica je bila čvrsta, bez izrazitih prilika. Oni su imali bolji period igre u prvom, a mi početkom drugog poluvremena. Igralo se s puno naboja, puno duela, a najviše na sredini terena. Išli smo na pobjedu, ali na kraju je remi najrealniji ishod utakmice – rekao je nakon susreta Ivan Lucić, 24-godišnji veznjak Opatijaca.


– Znali smo da nas očekuje teška utakmica. Ipak je Rudeš ekipa koja je bila u velikom naletu, a baš uoči naše utakmice poraženi su od Kustošije, što ih je dodatno motiviralo za ovu utakmicu. Međutim, i mi smo bili silno motivirani, željeli smo pobjedu, ali utakmica se uglavnom odvijala na sredini terena i na kraju moramo biti zadovoljni s bodom. Ni oni, a ni mi, nemamo za čime žaliti. Ništa, okrećemo se gostovanju u Vinkovcima, gdje ćemo se nastojati vratiti pobjedama. Dvije utakmice zaredom smo remizirali i dat ćemo sve od sebe da pobijedimo Cibaliju.




Dobra vijest je da su neriješeno odigrali i rivali s vrha, Dugopolje i Hrvatski dragovoljac, malo manje dobra je da je ovo treći proljetni remi Opatijaca. U četiri kola osvojeno je točno 50 posto bodova. Dostatno za ostvarenje primarnog klupskog cilja, ostanka u ligi, premalo za napad na sam vrh drugoligaške ljestvice.


– Dosta je podjednakih, tijesnih rezultata tijekom cijeloga prvenstva. Nikako da iskoristimo kiks momčadi ispred nas, da ih preskočimo ili im se dodatno približimo na ljestvici. Istina, ušli smo u seriju remija ovoga proljeća, ali neke od tih utakmica mogle su otići na drugu stranu. Da smo barem dobili onu utakmicu na Poljudu… Vodili smo do sučeve nadoknade vremena 2:0 i na kraju smo ostali bez dva boda. Ništa, moramo se okrenuti predstojećim utakmicama i nastojati vratiti na pobjedničke staze. Nema nam druge – dodaje Lucić, čija momčad na domaćim utakmicama dosta teško ulazi u prilike.


Nedostaje brži protok lopte, brža transformacija u igri, konkretniji ulasci u završnicu…


– Slažem se, u ovoj je utakmici to bilo izraženo, ali pohvale idu i ekipi Rudeša koja je stajala dosta kompaktno u obrani. Igrali su stvarno čvrsto. Naša igra nije bila tako fluidna kao u Solinu gdje smo stvorili puno šansi, iako su uvjeti za igru bili puno lošiji. Nadam se da ćemo u Vinkovcima u tom dijelu izgledati puno bolje i da ćemo se vratiti kući s tri boda – rekao je veznjak Opatije.