Kvalifikacije za EURO

Velkovski donio pobjedu Makedoncima protiv Kosova, Srbi pobijedili Norvešku u produžecima

Portal Novilist.hr

Nogometaši Srbije slave pogodak protiv Norveške/Foto REUTERS

Nogometaši Srbije slave pogodak protiv Norveške/Foto REUTERS

Makedonci su poveli autogolom Kolollija u šestoj minuti, da bi Hadergjonaj izjednačio u 29. minuti. Velkovski je sjajno glavom zabio nakon slobodnjaka samo četiri minute kasnije



RIJEKA Odigrane su utakmice polufinala dokvalifikacija za Europsko prvenstvo, a igrač Rijeke Darko Velkovski zabio je za pobjedu 2:1 Sj. Makedonije protiv Kosova.


Makedonci su poveli autogolom Kolollija u šestoj minuti, da bi Hadergjonaj izjednačio u 29. minuti. Velkovski je sjajno glavom zabio nakon slobodnjaka samo četiri minute kasnije.


Srbija je teškom mukom svladala Norvešku, utakmica je u regularnom dijelu završila rezultatom 1:1, a oba su pogotka zabijena nakon 80. minute. Milinković-Savić je doveo Srbiju u vodstvo u 82., da bi šest minuta kasnije Normann izjednačio. U produžecima, točnije u 103. minuti, ponovno je Milinković-Savić zabio za konačnih 2:1 i pobjedu Srbije. On je inače i ušao na teren tek u 80. minuti.




Gruzija je ranije u Tbilisiju pobijedila Bjelorusiju 1:0, a pogodak odluke zabio je Okriašvili u sedmoj minuti iz jedanaesterca.


Nogometaši BiH izgubili su od Sjeverne Irske nakon trilera jedanaesteraca. Krunić je otvorio utakmicu pogotkom u 14. minuti, dok su gosti izjednačili u 53. preko McGinna. Do kraja utakmice te nakon produžetka je rezultat ostao isti, zbog čega su nogometaši utakmicu morali zaključiti izvođenjem penala. Hajradinović i Višća su promašili za BiH, dok je za goste jedini neprecizan bio Saville.