Imanolo Alguacil

Trener Reala ponovo je imao gospodski nastup: “Rijeka ima manje bodova nego što zaslužuje”

Mateo Sučić

Imanol Alguacil/Foto Arhiva NL

Imanol Alguacil/Foto Arhiva NL

Sviđa mi se osobnost te momčadi, jer vole igrati s loptom, jer su agresivni u izlascima, ali i jer imaju ideju kako ugroziti suparnika - nahvalio je Alguacil Rijeku



SAN SEBASTIAN Imanol Alguacil ponovo je imao gospodski nastup uoči utakmice protiv Rijeke. Bez trunke podcjenjivanja, što se uoči ogleda na Rujevici moglo čuti iz usta nekih njegovih igrača i s puno pohvala na račun Rijeke.


Kada takve riječi dolaze od trenera vodeće momčadi La Lige, koji ih je potvrdio nekoliko dana ranije kada je zbog sraza s “bijelima” odmarao neke igrače u ogledu protiv Villarreala, onda Riječani mogu biti zadovoljni dojmom kojeg su ostavili u prvoj utakmici.


– Za pobjedu neće biti dovoljno to što smo kvalitetniji, ne smijemo se pouzdati u to da smo bolji na papiru već moramo pokazati kvalitetu. Rijeka je u svim ovim utakmicama stvorila puno prilika, falio im je možda samo neki pogodak. Kvalitetni su u sredini, imaju dobre napadače i ako budu imali priliku sigurno će nam nauditi. Gledao sam i njihovu utakmicu protiv Osijeka, poveli su s igračem manje i to je odraz karaktera momčadi – rekao je Alguacil dodajući da su cilj Real Sociedada bodovi koji ih, u nekim kombinacijama, već večeras mogu odvesti u drugi krug.




– Sve utakmice su važne, a ova utoliko što je prva iduća. Ako pobijedimo bit ćemo korak bliže cilju, ali moramo se potruditi jer neće biti lako. Rijeka je svima zagorčala život u ovoj skupini, vidjeli smo da ni nama ni Napoliju nije bilo lako protiv njih. Hrabra su momčad koja ima manje bodova nego što zaslužuje. Protiv Napolija i nas su pokazali koliko su dobri. Treba im vremena, iskustva i sigurno će imati još bolje rezultate na ovoj razini. Mi moramo raditi stalni pritisak ako želimo izbjeći štetu. Kompaktni su, imaju brzu tranziciju, koncentrirani u obrani i mislim da će nam se tako suprotstaviti.


Nije Alguacil zagrizao udicu ni španjolskih novinara koji su konstatirali da Rijeka igra utakmicu bez uloga.


– Da sam na mjestu Rijeke igrao bih na način da na što bolji način branim boje svoga kluba i siguran sam da će to biti slučaj. Iskreno, Rijeka je zaslužila imati više bodova, morali ste vidjeti kako su igrali protiv Napolija. Sviđa mi se osobnost te momčadi, jer vole igrati s loptom, jer su agresivni u izlascima, ali i jer imaju ideju kako ugroziti suparnika. Ne dvojim ni malo da će nam pokušati uzvratiti za poraz iz prvog kola. Kako? Ne znam, ali imaju kvalitetu za ugroziti svakoga, moramo napraviti da što manje imaju loptu jer će sigurno biti motivirani i tražiti pobjedu.


Trener Real Sociedada nije želio govoriti o promjenama u momčadi koje će izazvati ozljeda središnjeg braniča Aritza Elustonda, ali je najavio povratak Davida Silve.




Mateo Suč