Damir Milinović

Trener Orijenta nakon još jedne pobjede: “Igrače stalno uvjeravam da imaju kvalitete za vrh”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

U dobrom smo ritmu, iza nas je dobar niz, a vidim i koliko je igračima značila ova pobjeda kroz pjesmu u svlačionici nakon utakmice - rekao je Milinović



RIJEKA Pobjeda nad Hajdukom II definitivno je rastjerala sive oblake koji su se uslijed slabijeg prvenstvenog starta nagomilali nad Krimejom. Trener Damir Milinović je nakon početnih problema ušao u seriju uspjeha koji su sudionika kvalifikacija za ulazak u Prvu HNL ponovo vinuli visoko na ljestvici. Pobjeda nad Hajdukom II treća je u nizu i još jedna potvrda svima u klubu da su na dobrom putu. Treba, naravno, razlučiti rezultat od dojma, odnosno – igre. A dojam je da su Krimejčani bolje izgledali u nekim domaćim porazima nego u subotnjoj pobjedi. To ne umanjuje zasluženost uspjeha, već skreće pažnju na to da u igri »crvenih« ima još puno prostora za napredak.


– Očekivali smo ovako tešku utakmicu jer je Hajduk II dobra ekipa – govorio je nakon utakmice trener Damir Milinović. – Ušli smo u utakmicu onako kako ne želim da uđemo, ali vratili smo se na najbolji mogući način i poveli. Još uvijek ima dosta prostora za rad s ovim igračima. Kada smo stekli igrača više, pribojavao sam se da ćemo dobiti pogodak. Vratila mi se ona slika protiv Međimurja i bilo me strah da ne primimo gol. Hvala Bogu, zabili smo drugi pogodak, imali nakon toga još dvije šanse u kojima je njihov vratar vrhunski reagirao. Naš vratar praktički nije imao ozbiljniju intervenciju osim jedne situacije u prvom poluvremenu. Nismo možda bili na razini na kojoj smo bili do sada, ali ovo su ratničke utakmice u kojima bodovi vrijede dvostruko. Skidam kapu dečkima jer su izvukli zadnji atom snage, možda nije bilo ljepote u našoj igri, ali tri boda su – tri boda.


Ovo je već šesta utakmica zaredom u kojoj Krimejčani ne znaju za poraz. To nije i ne može biti slučajno.




– Bez obzira na dojam koji smo ostavili, ova momčad pokazuje dosta toga dobroga i vjerujem da ćemo se još dizati. U dobrom smo ritmu, iza nas je dobar niz, a vidim i koliko je igračima značila ova pobjeda kroz pjesmu u svlačionici nakon utakmice. Oni su svjesni onoga što žele, a ja stalno nagovještavam da su oni kvaliteta za sam vrh Druge HNL. Nemamo se čega bojati, iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji. Nama su u ovom trenutku najvažniji bodovi i zbog učvršćivanja samopouzdanja i zbog poretka na ljestvici. Sada smo na 15 bodova, idemo u petak na derbi u Sesvete kod ekipe koja voli igrati. Nadam se da ćemo pokazati svoje pravo lice – dodao je Milinović, koji je u 85. minuti utakmice isključen zbog toga što je »ometao igru«.


– Uzeo sam loptu koja je izašla izvan granica igrališta, htio sam je vratiti tamo gdje je i izašla iz igre. U prvom su nam poluvremenu uzeli dva, tri auta zbog krivog izvođenja, a njima nisu. Vratio sam loptu tamo gdje se trebao izvesti aut, a, kako mi je rečeno, po novom se pravilu to smatra ometanjem igre i kažnjava se crvenim kartonom. Ispričavam se sucima, nisam im ništa prigovarao, a ako je pravilo takvo, neka onda vrijedi za sve – kazao je Milinović, koji, vjerojatno, neće zbog ovog crvenog kartona pratiti utakmicu u Sesvetama s tribina. Na Krimeji očekuju novčanu kaznu.