Damir Milinović

Trener Orijenta nakon još jedne pobjede: “Igrače stalno uvjeravam da imaju kvalitete za vrh”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

U dobrom smo ritmu, iza nas je dobar niz, a vidim i koliko je igračima značila ova pobjeda kroz pjesmu u svlačionici nakon utakmice - rekao je MilinovićRIJEKA Pobjeda nad Hajdukom II definitivno je rastjerala sive oblake koji su se uslijed slabijeg prvenstvenog starta nagomilali nad Krimejom. Trener Damir Milinović je nakon početnih problema ušao u seriju uspjeha koji su sudionika kvalifikacija za ulazak u Prvu HNL ponovo vinuli visoko na ljestvici. Pobjeda nad Hajdukom II treća je u nizu i još jedna potvrda svima u klubu da su na dobrom putu. Treba, naravno, razlučiti rezultat od dojma, odnosno – igre. A dojam je da su Krimejčani bolje izgledali u nekim domaćim porazima nego u subotnjoj pobjedi. To ne umanjuje zasluženost uspjeha, već skreće pažnju na to da u igri »crvenih« ima još puno prostora za napredak.


– Očekivali smo ovako tešku utakmicu jer je Hajduk II dobra ekipa – govorio je nakon utakmice trener Damir Milinović. – Ušli smo u utakmicu onako kako ne želim da uđemo, ali vratili smo se na najbolji mogući način i poveli. Još uvijek ima dosta prostora za rad s ovim igračima. Kada smo stekli igrača više, pribojavao sam se da ćemo dobiti pogodak. Vratila mi se ona slika protiv Međimurja i bilo me strah da ne primimo gol. Hvala Bogu, zabili smo drugi pogodak, imali nakon toga još dvije šanse u kojima je njihov vratar vrhunski reagirao. Naš vratar praktički nije imao ozbiljniju intervenciju osim jedne situacije u prvom poluvremenu. Nismo možda bili na razini na kojoj smo bili do sada, ali ovo su ratničke utakmice u kojima bodovi vrijede dvostruko. Skidam kapu dečkima jer su izvukli zadnji atom snage, možda nije bilo ljepote u našoj igri, ali tri boda su – tri boda.


Ovo je već šesta utakmica zaredom u kojoj Krimejčani ne znaju za poraz. To nije i ne može biti slučajno.
– Bez obzira na dojam koji smo ostavili, ova momčad pokazuje dosta toga dobroga i vjerujem da ćemo se još dizati. U dobrom smo ritmu, iza nas je dobar niz, a vidim i koliko je igračima značila ova pobjeda kroz pjesmu u svlačionici nakon utakmice. Oni su svjesni onoga što žele, a ja stalno nagovještavam da su oni kvaliteta za sam vrh Druge HNL. Nemamo se čega bojati, iz utakmice u utakmicu bit ćemo sve bolji. Nama su u ovom trenutku najvažniji bodovi i zbog učvršćivanja samopouzdanja i zbog poretka na ljestvici. Sada smo na 15 bodova, idemo u petak na derbi u Sesvete kod ekipe koja voli igrati. Nadam se da ćemo pokazati svoje pravo lice – dodao je Milinović, koji je u 85. minuti utakmice isključen zbog toga što je »ometao igru«.


– Uzeo sam loptu koja je izašla izvan granica igrališta, htio sam je vratiti tamo gdje je i izašla iz igre. U prvom su nam poluvremenu uzeli dva, tri auta zbog krivog izvođenja, a njima nisu. Vratio sam loptu tamo gdje se trebao izvesti aut, a, kako mi je rečeno, po novom se pravilu to smatra ometanjem igre i kažnjava se crvenim kartonom. Ispričavam se sucima, nisam im ništa prigovarao, a ako je pravilo takvo, neka onda vrijedi za sve – kazao je Milinović, koji, vjerojatno, neće zbog ovog crvenog kartona pratiti utakmicu u Sesvetama s tribina. Na Krimeji očekuju novčanu kaznu.