Prva NL

Trener Orijenta 1919 nakon uvodnog remija: “Nisam nezadovoljan, pokazali smo gard”

Ivan Volarić

Jure Srzić/S. DRECHSLER

Jure Srzić/S. DRECHSLER

 Ono što je bilo dobro u našoj igri ćemo naglasiti, a ono što nije bilo dobro ćemo nastojati ispraviti - rekao je trener Krimejčana



RIJEKA  Ima jedna dobra i jedna loša vijest nakon remija nogometaša Orijenta 1919 protiv Solina na otvaranju novog prvenstva. Loša je činjenica da Crveni nisu krenuli s priželjkivanom pobjedom, a dobra da su svi na Krimeji nakon utakmice bili svjesni da neke stvari u igri nisu bile na željenoj razini. Samokritičnost je u ovom trenutku nužna ako se žele isprovocirati pomaci neophodni da bi Orijent 1919 već iduće subote protiv Dubrave izgledao konkretnije i upisao trobod. Bez domaćih pobjeda teško je očekivati iskorak prema gornjem dijelu prvoligaškog poretka.


– Imali smo dobar ulaz u utakmicu, poveli smo iz kaznenog udarca u 6. minuti – govorio je nakon utakmice Jure Srzić, trener-debitant na klupi Orijenta 1919. – Nakon toga smo prepustili inicijativu Solinu. Teško je bilo očekivati da ćemo pritisnuti sa sedam igrača jer time bismo ostavili izoliranu zadnju liniju sa Chinedom, koji je jak na tijelo. Željeli smo izbjeći da imaju prostora iza naše zadnje linije i to je bilo OK. U nastavku smo napravili izmjenu s Fatićem, željevši dobiti stabilnost na lopti i to smo dobili. Imali smo šansu odmah na početku drugoga poluvremena. Kako je utakmica tekla, mi smo korektno držali stvari pod kontrolom, a onda se dogodio »blackout« i dobili smo pogodak. Zadovoljni smo angažmanom i odnosom prema igri. Pokazali smo gard.


Krimejčanima je nakon ranog vodstva trebao drugi gol da »zatvore utakmicu«, no teško su ulazili u šanse. Niti su kvalitetno izlazili iz bloka i s više igrača ulazili u završnicu, niti su se uspjeli nametnutni posjedom lopte pa onda iz toga kreirati neke šanse. Sve se na kraju svelo na nekoliko bjegova Filipa Dujmovića, ali bez konkretnije završnice.




– Imali smo nekih situacija preko Dujmovića i Ibišija… Da smo malo brže spojili vezu s napadom, vjerojatno bismo češće i bolje izlazili. Unatoč tome nisam nezadovoljan, ovo je ipak bila prva utakmica – dodao je Srzić, kojega najviše može veseliti igra momčad u fazi obrane. Krimejčani su djelovali kompaktno i čvrsto i to je temelj na kojem treba graditi sve ostalo.


– Bili smo kompaktni, a kako smo se spustili dole tako smo Solinu uskratili prostor. Dogodio se kod gola mali »blackout«, problem u komunikaciji i primili smo gol – dodao je trener Crvenih koji će idućih dana, do susreta s Dubravom riječkog stručnjaka Damira Milinovića, imati što raditi…


–   Ono što je bilo dobro u našoj igri ćemo naglasiti, a ono što nije bilo dobro ćemo nastojati ispraviti. Bilo je i dobrih stvari. Idemo dalje – rekao je Srzić.