Damir Milinović

Trener Orijenta 1919 nakon rijetko viđenog poraza u Sesvetama: “Zabili smo osam golova, a nismo osvojili ni bod”

Ivan Volarić

Damir Milinović i pomoćni Siniša Linić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Damir Milinović i pomoćni Siniša Linić/Foto D. KOVAČEVIĆ

Nakon 4:2 na poluvremenu bio sam dosta oštar prema igračima. Bilo je i vrijeme da im se to kaže u lice. Izašli su u drugom poluvremenu kao druga ekipa - kaže Milinović



RIJEKA Nogometaši Orijenta 1919 prekinuli su niz od tri uzastopne pobjede u rijetko viđenoj golijadi u Sesvetama. Krimejčani su postigli čak četiri pogotka na gostovanju, a na kraju ostali – bez svega!


– Ovakve utakmice su za nas trener predinfarktno stanje. Pogledao sam snimku utakmice i jako sam žalostan što smo u prvom poluvremenu zabili svih šest golova, a to sam i rekao igračima na odmoru. Kada pribrojim još dva, koja smo zabili u nastavku, ispada da smo na jednoj utakmici zabili osam golova, a nismo osvojili ni bod. Nakon 4:2 na poluvremenu bio sam dosta oštar prema igračima.


Bilo je i vrijeme da im se to kaže u lice. Izašli su u drugom poluvremenu kao druga ekipa. Brzo smo dali dva gola, izjednačili, a onda se opet dogodila individualna pogreška gdje obrambeni igrač neće ispucati loptu, nego želi izaći kroz igru i pogriješi. Iz te pogreške se izrodio peti pogodak. Nismo zaslužili izgubiti utakmicu, ali jednostavno smo primili puno naivnih golova – govorio je Damir Milinović, trener Orijenta 1919. Njegova momčad je ovim netipičnim porazom bacila mrlju na sve dobro što je napravila u posljednje vrijeme.




– Naravno da mi je žao zbog toga, a još teže mi je što smo zabili četiri gola, a ostali bez ičega. Nije bilo lako nakon pola sata utakmice vidjeti na semaforu 3:0. Igrači su nakon toga pokazali da mogu, no jednostavno odgovornost i koncentracija tijekom svih 90 minuta mora biti veća – poručio je Milinović.