Damir Milinović

Trener Orijenta 1919 nakon poraza u Kranjčevićevoj: “Moramo se okrenuti sebi, nismo bili pravi”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Bilo je situacija u kojima se moglo drugačije suditi, ali nema koristi od priče o tome - kaže Milinović



RIJEKA Prvi pogodak iz mogućeg zaleđa, drugi iz dvojbene najstrože kazne, a na sve to nadovezao se i jedan mogući kazneni udarac za »crvene« početkom nastavka kod rezultata 2:1 za Modre. Epilog je to drugog proljetnog poraza Krimejčana, odnosno učinka suca Patrika Kolarića kojega, razumljivo, u redovima Orijenta 1919 neće pamtiti baš po dobrome nakon gostovanja kod Dinama II. To su naravno činjenice od kojih ne treba bježati, kao što na Krimeji ne žele u prvi plan gurati suđenje, već svoje slabosti uslijed kojih su doživjeli poraz kada se priželjkivalo da bi novom pobjedom mogli napraviti veliki korak prema vrhu ljestvice.


– Nismo bili pravi! Ušli smo loše u utakmicu. Nismo djelovali kao u većem dijelu proljeća i ovo je definitivno bila jedna od lošijih utakmica u nastavku sezone. Imali smo problema u sredini terena, naši napadači Monjac i Fućak dobili su jako malo lopti. Čak smo i poveli, držali se neko vrijeme, a onda smo dobili pogodak iz sumnjive pozicije. Drugi pogodak je pao iz najstrože kazne, sudac je nakon zadrške, duela ramenima dvojice igrača, procijenio da se radi o penalu. Početkom nastavka suparnički igrač je vukao Smolčića s dvije ruke u kaznenom prostoru, ali sudac je procijenio da nije riječ o kaznenom udarcu. Bilo je nekoliko situacija u kojima se moglo drugačije suditi, ali nema koristi od priče o tome. Moramo se opet okrenuti sebi i svojim problemima, dodatno raditi. Čim se malo digneš, odmah te nešto spusti ako nisi pravi – govori Damir Milinović, trener Orijenta 1919, čija momčad se očito još nije preboljela »dječje bolesti«, koje je sputavaju da napravi iskorak u društvo najboljih drugoligaških momčadi.


– Izgleda da je tako, kao da nam nešto ne da da uzletimo premo vrhu. Svaki put dođemo blizu i onda… Jednostavno u Kranjčevićevoj nismo bili pravi. Ništa, idemo se sada spremiti da u subotu protiv BSK-a ponovo budemo na razini – dodaje Milinović riječi kojega je neizravno potvrdio i vratar Carlo Berković, koji je prilično emotivno reagirao prema svojim suigračima nakon trećeg primljenog pogotka.




– I Carlo je bio revoltiran jer je, kao i svi mi, očekivao pobjedu. Svatko reagira na svoj način. Treba ponekad malo podviknuti, sve je to u pozitivnom smislu – rekao je Milinović.