Hari Vukas

Trener Hajduka uoči Istre 1961: “Ne treba biti puno pametan za reći što se očekuje…”

P. N.

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Hari Vukas/Foto PIXSELL

Poraz od Šibenika nam je došao da se svi zamislimo - kaže Vukas



SPLIT Nogometaši Hajduka danas (17.05 sati) u sklopu desetog kola HNL-a gostuje u Puli kod Istre.


– Ne treba biti puno pametan za reći što se očekuje. Dobar Hajduk i pobjeda – rekao je trener Hajduka Hari Vukas, a zatim dodao:


– Optimizam temeljim na treninzima i vidim kako momci rade. Poraz od Šibenika nam je došao da se svi zamislimo. Ako su neke stvari prije bile kvalitetne rezultati ih nisu pratili. Mislim da bi Šibenik mogao biti prekretnica.




Hoće li biti promjena u sastavu?


– Bit će promjena. Sigurno nešto moramo napraviti drugačije.


Je li vam rođendanska proslava Torcide poticaj za dalje?


– Svakodnevno se susrećete s ljudima koji žive i dišu hajdučki. Mi svi smo svjesni da to mora biti bolje. Publika je uvijek uz Hajduk. Imamo obavezu da dres natopimo sa zadnjom kapi krvi.


Nedostaje li Hajduku igrač tipa Alena Halilovića?


– Nećemo sad o tome. Fokus je na utakmici s Istrom.


Koliko vam je dobrodošla odgoda s Lokomotivom?


– Kada u sportu izgubite, dobra je stvar što to možete vrlo brzo ispraviti. Naša je želja bila da što prije istrčimo na teren. Utakmica je odgođena, prihvatili smo tu odluku i pripremali se za dalje.


Kakva je Istra?


– Svake godine imaju probleme. Imaju svoje planove, želje, ideje. Sigurno će se bacati na glavu. Kada ste zadnji na tablici morate svaku utakmicu ići 300%. Ozbiljno shvaćamo ovu utakmicu. Fokusirani smo na nas. Uz sav respekt moramo pokazati svoju kvalitetu.


Jesu li u kombinaciji za početni sastav Tonio Teklić i Ivan Dolček?


– Dobra je stvar što su odigrali za drugu momčad. Bili su dobri, pozitivni i ukazali na sebe. Svi koji su u kadru za utakmicu, na njih se računa. Svi su zdravi i spremni za utakmicu.


Kako se u momčad uklopio Umut Nayir?


– Iz dana u dan je bolji. Dobro trenira. Vjerojatno još traje period adaptacije, prilagodba na suigrače, terene, ligu. On je u kadru i konkurira za utakmicu – zaključio je Vukas.