Valdas Dambrauskas

Trener Hajduka se uoči ogleda sa sjajnim Slaven Belupom osvrnuo na poraz u Osijeku: “Nažalost, mi nismo City…”

Portal Novi list

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Valdas Dambrauskas/Foto PIXSELL

Nikada nije dobro izgubiti utakmicu, treba nakon toga znati reagirati - rekao je Hajdukov trener



SPLIT Hajdukov trener Valdas Dambrauskas prije ogleda sa Slaven Belupom je rekao:


– To je momčad sa samopuzdanjem, imaju par pobjeda u nizu te ne očekujem laganu utakmicu. Trebamo dosta gledati i na sebe. Nikada nije dobro izgubiti utakmicu, treba nakon toga znati reagirati. Trenirali smo dobro i vjerujem da imamo samopouzdanja vratiti se na pobjedničke staze.


Kakvo je stanje u momčadi?




– Lovre Kalinić će propustiti i ovu utakmicu, ali vjerojatno će biti spreman za Šibenik. Kalika nema zbog žutih kartona, a svi ostali bi trebali biti spremni.


U Osijeku igra nije bila loša, stvorilo se dosta prilika, ali na kraju poraz nije izbjegnut. Jeste li analizirali tu utakmicu?


– Trebamo biti samokritični. Možemo reći da smo odigrali dobru utakmicu, ali obično kad odigrate dobru utakmicu dođete do pobjede. Primili smo dva gola, a samo Manchester City može primiti dva gola i vratiti se u utakmicu. Nažalost, mi nismo City. Trebamo puno bolje započeti utakmice kako se ne bi doveli u tu situaciju. Imali smo dobre prilike, skoro se i vratili u utakmicu. Rezultat je lako mogao biti drugačiji, ali iz toga trebamo učiti. Vjerujem kako ćemo u nedjelju biti pravi i započeti naš povjednički niz.  Sezona je tek počela, ali svakako ne smijemo ovako lako poklanjati bodove. Kao što sam rekao, svaku utakmicu trebamo početi dobro od prvog zvižduka i onda će i sam tijek utakmice biti drugačiji. Također, trebamo biti puno precizniji ispred gola i sveukupno strpljiviji. U ponekim utakmicama imate samo dvije, tri prilike i njih morate iskoristiti.


Protiv Slaven Belupa na Poljudu Hajduk ima jako dobru statistiku, ali trenutno imaju dosta samopouzdanja i druga su momčad na tablici. 


– Moj zadatak nije da gledam Belupo, nego da gledam Svoju momčad te da utječem na njihovo samopouzdanje. Dobro smo trenirali i analizirali kroz ovaj tjedan i vjerujem kako ćemo u nedjelju biti pravi – zaključio je trener Hajduka.