Komplimenti

Trener Hajduka najavio Jadranski derbi: “Rijeka ima puno kvalitetnih igrača, a Rožman je dobar trener…”

P. N.

Boro Primorac/Foto PIXSELL

Boro Primorac/Foto PIXSELL

Mi ćemo biti kompaktni, pokušati dobiti što više duela, imati loptu u nogama i odigrati što budemo mogli bolje - rekao je Primorac



RIJEKA U nedjelju se na Poljudu igra Jadranski derbi. Hajduk je pod vodstvom privremnog trenera Bore Primorca nanizao je uspješnu mini seriju. Momčad s Rujevice posljednjih godina je “crna mačka” za Splićane.  U minuloj sezoni u četvrtom krugu prvenstvene utrke momčad Simona Rožmana slavila je na Poljudu rezultatom 3:2, a domaćine je tada vodio Igor Tudor.


Strijelac pobjedonosnog gola za goste bio je Nino Galović u trećoj minuti sudačke  nadoknade. Susret je vodio Damir Batinić koji će i u nedjelju dijeli pravdu:


– U kadar su se vratili Nejašmić i Čolina na koje nisam mogao računati u ogledima sa Slaven Belupom i Lokomotivom – kazao nam je u uvodu razgovora Hajdukov strateg Boro Primorac, a uoči derbija sa Rijekom.




Primorac je preuzeo momčad u vrlo teškoj situaciji, zatekao je igrače koji nisu vjerovali sami u sebi. Kako i na koji način ih je Primorac uspio probuditi?


– Da, vrlo je važno vjerovati u sebe. Gledao sam neke treninge na kojima su igrači radili i igrali su jako dobro, mnogo bolje od rezultata koje su ostvarivali na utakmicama. Na prvom sastanku sam im jasno poručio da vjerujem u njih i da igraju kako najbolje znaju.


Na tri posljednje prvenstvene utakmice osvojili ste sedam od mogućih devet bodova. Nanizali ste dvije uzastopne gostujuće pobjede. Iskreno jeste li se i vi nadali ovakvoj i ovolikoj bodovno žetvi?


– Nisam razmišljao o tome. Na početku mi je bio važan Osijek, a nakon toga svaka slijedeća utakmica U nedjelju se igra na Poljudu Jadranski derbi. Stiže Rijeka koja je posljednjih godina bila najneugodniji gost.


Kako protiv Riječana koji u četvrtak igraju u gostima kod Real Sociedada u Europskoj ligi. Računate li možda na umor, psihičko pražnjenje gostujućih nogometaša?


– Rijeka ima bolju bilancu od Hajduka u međusobnim utakmicama u posljednjih nekoliko godina. Mi ćemo učiniti sve da to zaustavimo. Spremamo se za najjaču Rijeku jer svi klubovi daju svoj maksimum kada igraju protiv Hajduka.


Jedan od najopasnijih i najbolji gostujući igrač je “naš” Franko Andrijašević. Osim njega na kojeg će te igrača još posebno pripaziti?


– Rijeka ima kvalitetnu momčad, jako dobrih igrača, ali mi moramo biti jaki kao momčad i fokusirati se na sebe.


Trener Rijeke Simon Rožman posložio je više nego dobro momčad, posebno dobro igraju u defenzivi. Najjače oružje su im kontranapad i prekidi. Kako ih mislite u tome spriječiti?


– Rožman je dobar trener, momčad mu dobro stoji na terenu. Mi ćemo biti kompaktni, pokušati dobiti što više duela, imati loptu u nogama i odigrati što budemo mogli bolje – zaključio je Primorac.