Rijeka vs. Gorca

Trener Gorice sprema osvetu za golijadu u Velikoj Gorici: “Još nas peče posljednji poraz od Rijeke”

Davor Petrović

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Siniša Oreščanin/Foto PIXSELL

Rijeka je jako dobra u posljednje vrijeme. Bili su u krizi prije nekoliko mjeseci, ali dolazak Gorana Tomića donio im je pozitivan pomak - tvrdi Siniša Oreščanin



VELIKA GORICA Od devet mogućih kombinacija ishoda današnjih utakmica na Rujevici i Poljudu, Goricu ih čak osam vodi u Europu. Međutim, jasno da nikome iz Turopolja na gostovanju kod Rijeke ne pada na pamet kalkulirati i osluškivati kretanje rezultata dvoboja Hajduka i Lokomotive.


– Naša je liga ove godine stvarno jako uzbudljiva i dobra za gledatelje. Mi smo se nadali da ćemo ranije otkloniti sve dvojbe oko plasmana u Europu, ali dogodio nam se najgori scenarij. Nismo se htjeli dovesti u tu situaciju, ali, s obzirom na posljednje rezultate, mislim da je ovo najrealnije – kaže Siniša Oreščanin.


Treneru Gorice jasno je da njegova momčad u svojim rukama drži ključeve Europe. Ostanu li neporaženi na Rujevici, Turopoljci će zadržati bod prednosti nad Rijekom i sezonu će završiti barem na četvrtom mjestu. Europski plasman mogu ostvariti čak i ako izgube na Rujevici, ali u tom slučaju Lokomotiva mora osvojiti barem bod na Poljudu. Jedina nepovoljna kombinacija za Goricu je spoj pobjeda Rijeke i Hajduka.




– Naši su igrači svjesni svega što se može dogoditi. S obzirom na okolnosti, mislim da imamo odličnu atmosferu u svlačionici. Kroz posljednjih nekoliko dana puno smo razgovarali i analizirali stvari koje nisu bile dobre u našoj igri. Sada moramo dati sve od sebe na Rujevici – dodaje velikogorički šef struke.


Prema njegovim riječima, u svlačionici se ne osjeća nervoza, iako je svima jasno da gostovanje kod Rijeke nosi ogroman ulog.


– Ne želimo stvarati tenziju i ponašamo se kao i inače. Smatram da je to jedini prihvatljiv i normalan način. U momčadi imamo dosta mladih igrača i ne želimo im nametati pritisak. Bilo bi pogubno da napravimo neku grešku u psihološkoj pripremi. Cijelo se vrijeme pokušavamo pripremati kao da igramo još jednu utakmicu u nizu – tumači Oreščanin.


Trener Gorice pun je hvale za današnjeg suparnika.


– Rijeka je jako dobra u posljednje vrijeme. Bili su u krizi prije nekoliko mjeseci, ali dolazak Gorana Tomića donio im je pozitivan pomak. U igri Rijeke bilo je nekih malih rupa, koje su bile posljedice procesa upoznavanja s novim trenerom. Sada su u dobrom ritmu, ali mi imamo svoju računicu i cilj – objašnjava Oreščanin, dodajući da vjeruje u svoju momčad.


Posljednji dvoboj s Rijekom Gorici je donio poraz na domaćem terenu (3:4), s time da je rezultat mogao biti puno uvjerljiviji.


– Sada nas očekuje nova utakmica. Imamo svoju ideju, koja će se vidjeti na Rujevici. Posljednja je utakmica u Velikoj Gorici imala svoje specifičnosti i poslužila nam je u pripremi za ovu. Taj nas poraz malo peče, iako smo dobro odigrali posljednjih dvadeset minuta. Možda smo mogli stići i do izjednačenja, ali osvrtanje u prošlost sada nema svrhe. Moramo se okrenuti prema Rujevici i tamo pružiti svoj maksimum – tvrdi Oreščanin.