Druga HNL

Trener “crvenih” trlja ruke nakon trijumfa u Solinu: “Igrači su vrhunski reagirali”

Ivan Volarić

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

Damir Milinović/Foto Arhiva NL

U Solinu smo pokazali ono što sam priželjkivao, fajterski pristup - naglašava Damir Milinović



RIJEKA Četiri kola trajao je post od pobjeda nogometaša Orijenta 1919. U sve četiri utakmice Krimejčani nisu izgledali tako loše. Sasvim pristojne igre Crveni su naplatili tamo gdje se to najmanje očekivalo, na igralištu kraj Jadra. Solin je nakon zimske stanke krenuo u ambicioznu akciju spašavanja drugoligaškog statusa, ali je mlada momčad Orijenta 1919 odlučila još jednom pokazati da vrijedi više nego što to pokazuje ljestvica i unatoč igraču manje u drugih 45 minuta stigla do vrijedne pobjede.


– Svaka čast dečkima, uzeti tri boda u Solinu je rijetkost – govorio je nakon utakmice zadovoljni trener Damir Milinović. – Moram naglasiti da je teren za igru bio vrhunski, nikada bolji u Solinu. To nam je pogodovalo. Malo smo proslavili pobjedu, ali misli već idu prema Rudešu, koji nam u petak dolazi na Krimeju.


Milinović je uoči ovoga gostovanja podvukao da očekuje reakciju igrača nakon domaćega posrtaja protiv Sesveta, a ona nije mogla biti bolja.




– Vrhunska reakcija svih redom! Mogu skromno i sebe u to uključiti jer im 90 minuta nisam dao da padnu, da pomisle na bilo što drugo osim borbe, terena i trke. I mlađi koji su ušli pokazali su borbenost i karakter. Nakon svega, nitko sretniji od nas. Najviše me boli poraz od Sesveta gdje smo igrom zaslužili bodove, a izgubili smo utakmicu. S ta tri boda bili bismo visoko gore. Ništa, idemo korak po korak dalje. Idemo probati dobiti Rudeš.


Da su kojim slučajem posrnuli kraj Jadra, Crveni bi ušli u crvenu zonu, momčadi s dna su već bile blizu.


– Istina, uoči naše utakmice približila nam se zona borbe za ostanak na tri, četiri boda. Međutim, nemam straha kada imamo ovakav pristup i želju. U Solinu smo pokazali ono što sam priželjkivao, fajterski pristup. Takvi smo bili cijelu utakmicu. Solinu nismo gotovo ništa dozvolili na planu skok igre i agresije. I što me najviše raduje, nismo dobili gol iz prekida – rekao je Milinović.