Roy Ferenčina

Trener Belupa imat će snažne adute u sudaru s Rijekom: “Lepinjica i Liber sigurno imaju motiv, žele pokazati da su možda doživjeli neku nepravdu”

Denis Frančišković

Roy Ferenčina/Foto PIXSELL

Roy Ferenčina/Foto PIXSELL

Nadam se da će biti i ponajbolji igrači te utakmice - kaže Ferenčina



RIJEKA  Nogometaši Slaven Belupa u svojevrsnoj pripremi ogleda s Rijekom odradili su svoju kup-obvezu. Farmaceuti su gostovali kod Moslavine i slavili 2:4 nakon što su do 35. zabili tri gola. Prije toga Roy Ferenčina, novi trener i momčad imali su težak zadatak u Maksmiru gdje su poraženi 0:3, pri čemu su im otpor Modri slomili u nastavku.


– Lijepo je igrati doma, nadam se da će nas sada doći podržati dosta navijača. Očekivanja protiv Rijeke? Da odigramo dobru utakmicu i tražimo bodove bez obzira na to što je Rijeka dobra momčad koju vodi moj prijatelj Sopić – kaže Roy Ferenčina. – Ali opet, vjerujem u naše igrače. Nadam se da ćemo ponoviti utakmicu kao što smo odigrali protiv mlade reprezentacije Hrvatske (1:1, op. a.) i u pojedinim dijelovima susreta protiv Dinama. Optimističan sam i svi gledamo pozitivno. Jedva čekamo utakmicu da se pokažemo u najboljem svjetlu.


U prošlom kolu u redovima Riječana zabljesnuo je Marko Pjaca. Hoće li dobiti posebnog čuvara?




– Svi znamo kakav je Pjaca bio i kakav je sada igrač. No nećemo igrati »flastera« na njemu kao što nismo niti protiv Dinama. Tu će dolazili do preuzimanja. Nije samo on opasan, ali moramo misliti o sebi. I mi ćemo napasti Rijeku i nadam se biti bolji u realizaciji.


Ferenčina je progovorio i o zdravstvenom kartonu momčadi.


– Vjerojatno neće biti Međimoreca koji ima ozljedu ligamenata koljena. Cascini još nije potpuno zdrav, Kajmakov isto nije u kadru, dok je Pllana od ranije out.


Ivan Lepinjica i Adrian Liber dva su svježa pojačanja u veznom redu. Došli su baš iz Rijeke…


– Lepinjica i Liber sigurno imaju određeni motiv, žele se dokazati i pokazati da su možda doživjeli neku nepravdu. Nadam se da će biti i ponajbolji igrači te utakmice.


Protiv Dinama prvog je napadača igrao Štrkalj…


– Još ne znam tko će igrati prvog napadača. Vidjet ćemo tko je u najboljoj formi i tko može najbolje odgovoriti zahtjevima. Nadam se da ćemo naći igrača-realizatora i igrača koji će biti prevaga. I da konačno nakon dugo vremena i pobijedimo.


Rijeku se vidi kao jednog od kandidata za naslov, piše se kako Sopić mora dobiti u Koprivnici.


– Mogu samo odgovoriti da i mi moramo pobijediti. Vjerujem u svoje igrače. Rijeka je ozbiljan kandidat u vrh, puno su uložili, doveli mlade reprezentativce… Ali nogomet je nogomet, 11 na 11 – zaključuje Ferenčina