Problemi za Speziju

Talijanski prvoligaš čiji je vlasnik donedavno bio Gabriele Volpi kažnjen zbog transfera maloljetnih Nigerijaca

Portal Novilist.hr

Nogometaši Spezije/Foto REUTERS

Nogometaši Spezije/Foto REUTERS

Gabriele Volpi, nekadašnji vlasnik HNK Rijeka, u veljači ove godine je prodao Speziju Amerikancu Plateku. Ovo nije prvi put da je s Volpijevim klubovima povezano kršenje FIFA-inih pravila oko transfera igrača, slično je bilo i s Rijekom...



RIJEKA Talijanski prvoligaš Spezia, bivši klub nekadašnjeg vlasnika HNK Rijeka Gabriela Volpija, kažnjen je dvogodišnjom zabranom transfera i s 500.000 franaka zbog kršenja pravila transfera. Zabrana počinje vrijediti u siječnju 2022. godine i Spezia neće moći dovoditi igrače u naredna četiri prijelazna roka.


Naime, iz Spezije su kršili pravila oko potpisivanja maloljetnih inozemnih igrača, odnosno dovodili su nigerijske maloljetnike u Italiju kršeći pritom članke u FIFA-inom statutu. Evo što je FIFA objavila:


“Disciplinska komisija FIFA-e kaznila je Speziju, USD Lavagnese 1919 i Valdivaru 5 Terre zbog kršenja pravila vezanih uz međunarodne transfere maloljetnika. Nakon istrage koju je proveo FIFA-in Odjel za provedbu propisa, Disciplinska komisija utvrdila je da je Spezia prekršila članak 19 FIFA-inih Propisa o statusu i transferima igrača dovodeći nekoliko nigerijskih maloljetnika u Italiju koristeći shemu usmjerenu na zaobilaženje spomenutog članka, kao i nacionalnog imigracijskog zakona”, navedeno je u priopćenju.




Gabriele Volpi, nekadašnji vlasnik HNK Rijeka, u veljači ove godine je prodao Speziju Amerikancu Plateku. Ovo nije prvi put da je s Volpijevim klubovima povezano kršenje FIFA-inih pravila oko transfera igrača. Svojevremeno su se u medijima spominjali sumnjivi poslovi između HNK Rijeke i Hrvatskog nogometnog saveza s kojima su kršili FIFA-ina pravila tijekom transfera mladih nigerijskih nogometaša…