Sve po planu

Talijanski nogometni savez potvrdio da su se svi kandidati za odlazak na EURO cijepili

Hina

Reuters

Reuters

Dio igrača je cijepljen u Rimu, a preostali u MilanuRIM Talijanski nogometaši, koje izbornik Roberto Mancini planira povesti na Europsko nogometno prvenstvo sljedeći mjesec, cijepljeni su u ponedjeljak protiv COVIDa-19, objavio je Talijanski nogometni savez.


Talijansko ministarstvo zdravlja odobrilo je da nogometaši imaju prioritet kod cijepljenja uoči Eura 2020, koje počinje 11. lipnja na rimskom stadionu Olimpico gdje Italija igra protiv Turske.


“Danas je 12 nogometaša cijepljeno u Rimu, a još 14 ili 15 u Milanu, to su nogometaši koje je odredio Mancini i koji će biti ograničen kada pošaljemo službeni popis UEFA-i”, izjavio je predsjednik Talijanskog nogometnog saveza Gabriele Gravina.
Sve utakmice Italije u skupini – protiv Turske, Švicarske i Walesa – igraju se u Rimu kao i jedna četvrtfinalna utakmica.


Postoje glasine da UEFA namjerava povećati popis igrača sa 23 na 26 za Euro koje se održava godinu dana kasnije nego što je bilo planirano zbog pandemije koronavirusa, ali za sada nije ništa službeno objavljeno.