Prijateljske utakmice

Suparnik Hrvatske na EURO-u teško poražen od Italije, Kekova Slovenija razbila Gibraltar

Hina

Rafael Toloi i Leonardo Bonucci/Foto REUTERS

Rafael Toloi i Leonardo Bonucci/Foto REUTERS

Sjajno je raspoložen bio talijanski napadački dvojac Immobile-Insigne, svaki je postigao po pogodak uz po još jednu asistenciju.BOLOGNA Suparnik hrvatske nogometne reprezentacije u skupini D na skorašnjem EURU Češka u petak je u pripremnoj prijateljskoj utakmici pretrpjela težak 0-4 (0-2) poraz na gostovanju od Italije u Bologni.


Sjajno je raspoložen bio talijanski napadački dvojac Immobile-Insigne, svaki je postigao po pogodak uz po još jednu asistenciju. Immobile je doveo Italiju u vodstvo u 23.minuti nakon što je nejgov udarac pogodio u blok češkog braniča Čelustke, promijenio smjer i prevario Pavlenku, na 2-0 povisio je Barella u 42. minuti, a i njegov udarac sa 20-ak metara pogodio je češkog braniča Borila te promijenio smjer.


U nastavku je Italija postigla još dva gola, oba nakon sjajnih proigravanja, prvo je Immobile u 66. minuti odlično proigrao Insignea koji je rutinski svladao Pavlenku, da bi u 73. minuti Insigne vrhunskom loptom pronašao Berardija koji je “lažnjakom” poslao češkog vratara na travu te zatim pogodio mrežu.
Hrvatska i Češka igrat će u 2. kolu skupine D 18. lipnja u Glasgowu, prethodno će Hrvatska 13. lipnja igrati protiv Engleske u Londonu, a Češka 14. lipnja protiv Škotske u Glasgowu. U posljednjem kolu, 22. lipnja Hrvatska će igrati u Glasgowu sa Škotskom, a Češka u Londonu s Engleskom.


Češkoj do početka EURA ostaje za odigrati još jedan dvoboj, u utorak protiv Albanije u Pragu.


Italiji je, pak, ovo bila posljendja provjera pred EURO. “Azzurri” će sve svoje tri utakmice u skupini A igrati u Rimu, na otvaranju 11. lipnja protiv Turske, zatim 16. lipnja protiv Švicarske te 20. lipnja protiv Walesa.


Suparnik Hrvatske u kvalifikacijama za Svjetsko prvenstvo 2022. u Kataru Slovenija u petak je kao domaćin u Koperu svladala Gibraltar sa 6-0 (4-0). Dvostruki strijelci bili su Šporar (11, 34) i Iličić (17, 57), a po jedan gol su dodali Mlakar (38) i Stanković (61).