Reakcije

Mediji iz susjednih zemalja prenijeli su vijest o Dinamovom osvajanju naslova i popratnom folkloru: “Kod komšija ništa novo…”

Portal Novi list

Foto PIXSELL

Foto PIXSELL

Mediji u susjednoj Bosni i Hercegovini uglavnom su se bavili čestitkom koju je Zdravko Mamić poslao svojem Dinamu za najnoviji trofej



RIJEKA Dinamov trijumf u Šibeniku i osvajanje još jedne titule prvaka izazvalo je reakcije ne samo u hrvatskim već i medijima iz susjednih zemalja. Srpskim mediji su posebnu pozornost posvetili tribinama, odnosno veličanju NDH i ustaškim pokličima u čemu su sudjelovali navijači obje momčadi.


Tabloid Blic tako donosi svoj osvrt na sramotne scene u Šibeniku pod naslovom “Kod komšija ništa novo…”.


Telegraf pak kratko i jasno poručuje: “Ustaške orgije na meču Dinama”.




Svi su se naravno pozabavili i stihovima koje su Boysi koristili na svojim porukama tvrdeći da je riječ o stihovima Ive Fabijana “Proljeće u Bleiburgu”.


Mediji u susjednoj Bosni i Hercegovini uglavnom su se bavili čestitkom koju je Zdravko Mamić poslao svojem Dinamu za najnoviji trofej.


– Mislili su neki, već nas neće biti, ni veselje svoje nisu znali kriti, Dinamov 23. naslov prvaka Hrvatske danas ćemo slaviti!  Jedini hrvatski, profitabilni, europski space shuttle  juri dalje u nove pobjede! Hvala svima koji su vodili Dinamo do novog naslova – od navijača koji je bio na barem jednoj utakmici, tete spremačice, vozača autobusa i domara, do stručnog stožera, radne zajednice, predsjednika kluba gospodina Barišića, nadzornog odbora na čelu s gospodinom Rožićem, uprave na čelu s gospođom Peras, te članova skupštine, izvršnog i nadzornog odbora! Vi ste omogućili našim herojima na čelu s kapetanom Ademijem uz vodstvo trenera Čačića da u vitrine našeg kluba donesu još jedan trofej! Kao i teta Goga koja u klubu kuha najbolju kavu! Svi ste vi dio posade pobjedničkog space shuttlea! HVALA SVIMA!”, poručio je Mamić u svojem obraćanju.