Prvoligaške ambicije

S Krimeje poručuju: “Našim entuzijazmom na Kantridi ćemo pokušati pobijediti pretposljednjeg prvoligaša”

Ivan Volarić

Marinko Koljanin i Saša Matijaš/Foto Arhiva NL

Marinko Koljanin i Saša Matijaš/Foto Arhiva NL

Hvala HNK Rijeci i Damiru Miškoviću, međutim mi smo kao i u slučaju Krimeje prošle sezone uvjereni da ćemo kvalifikacije igrati na Kantridi - rekao je Marinko Koljanin



RIJEKA Na Krimeji nimalo euforično nisu primili vijest o dobivanju licence koja im omogućava nastup u Prvoj HNL pod uvjetom da u dvije utakmice budu bolji od pretposljednje momčadi Prve HNL.


– Ovo je sigurno ogroman uspjeh kluba, možda i najveći jer prije 20 mjeseci, kada je ova Uprava na čelu sa Sašom Matijašom preuzela vođenje kluba, bilo je upitno da li će klub, tada četvrtoligaš, dobiti licencu za Treću HNL. Mi smo sada uspjeli zadovoljiti sve kriterije za dobivanje prvoligaške licence. Nažalost, nismo uspjeli zadovoljiti infrastrukturalne uvjete na Krimeji, ali radi se na tome da naš stadion to dobije u najkraćem roku. Sada smo u jednoj divnoj sportskoj situaciji. Svjesni smo da pretposljednji u ligi ima višestruko veći proračun od nas, međutim mi ćemo ih pokušati pobijediti našim entuzijazmom i bez prevelikog opterećenja. Sada nam predstoji meni osobno najugodniji dio – kazao je Marinko Koljanin, dopredsjednik kluba.


Orijent 1919 je u procesu licenciranja postao profesionalni klub, 50 posto igračkog kadra potpisalo je profesionalne ugovore što je bilo nužno.




– To je bio uvjet kojega smo zadovoljili, dakle Orijent 1919 je postao član Udruge profesionalnih klubova. To također veliki iskorak i uspjeh – nadovezao se Koljanin.


Kvalifikacije će se igrati na Kantridi ukoliko se radovi (brojači…) dovrše u navedenim rokovima u što nitko u gradu i klubu ne sumnja.


– Uvjereni smo da će to biti Kantrida, jer to zaista nisu nikakve nepremostive stvari koje će grad Rijeka napraviti kao što je sve do sada napravio. U to uopće ne sumnjam! Jedina malo veća obaveza su brojači, ali i to ide svojim tijekom. Malo me brine termin druge kvalifikacijske utakmice 5. kolovoza. Svi znamo da je u Rijeci velika centralna proslava Oluje pa bi voljeli izbjeći da se na taj dan igra utakmica. Već sada ćemo tražiti od HNS-a da se taj termin prebaci recimo na 6. kolovoza.


Orijent 1919 je dobio licencu zahvaljujući dozvoli HNK Rijeke i Damira Miškovića koji je za potrebe licenciranja gradskom rivalu ustupio Rujevicu.


– Zahvaljujemo se HNK Rijeci što su nam, kao i kod licenciranja Krimeje za Drugu HNL, ustupili Rujevicu kao rezervnu opciju, odnosno uskočili s tom teoretskom mogućnošću. To je dokaz dobrih odnosa, hvala HNK Rijeci i Damiru Miškoviću, međutim mi smo kao i u slučaju Krimeje prošle sezone uvjereni da ćemo kvalifikacije igrati na Kantridi – rekao je Koljanin.