Buđenje

Rijeka će u nadolazećoj futsal sezoni imati čak dva predstavnika u Drugoj ligi – zapad!

Portal Novi list

Ovoga ljeta u suradnji s HNK Rijekom osnovana je MNK Rijeka, a organiziralo se i malogonogometno društvo okupljeno oko MNK Škurinje NN (Novo naselje)



RIJEKA Rijeka godinama nije imala klub uključen u službena futsal natjecanja pod ingerencijom HNS-a, a od nadolazeće sezone imat će čak dva predstavnika u jednoj od tri drugoligaške skupine – preciznije – Drugoj ligi zapad. Naime, prije nekoliko mjeseci u suradnji s HNK Rijekom osnovan je MNK Rijeka, a otprilike u isto vrijeme na iskorak prema službenim natjecanjima odlučilo se i društvo sa Škurinja okupljeno oko MNK Škurinje NN (Novo naselje).


Prošle sezone naslov prvaka osvojila je Futsal Pula koje je izborila Prvu ligu, a od natjecanja su odustali Veruda, Lošinj i Rab. Osim dvije riječke ekipe u natjecanje se uključio Zagreb 92. Ligaška natjecanja trebala bi početi krajem rujna. U ligi još nastupaju Gorica, Uspinjača, Novi Marof, Otočac, Bjelovar, Jesenje i Siscia, dok je status Petrinjčice upitan.


Inače, Rijeka nije do sada imala predstavnika u HNS-ovim futsal natjecanjima iako je imala vrsnih igrača koji su nastupali za druge klubove.