Istinski derbi

Dolazi vikend oporavka i povratka vjere u nogomet na Kvarneru. MNK Rijeka dočekuje Uspinjaču

Edi Prodan

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Vjeran Zganec Rogulja/PIXSELL

Dvorana "Dinko Lukarić", početak u 20 sati, ulaz 30 kuna



U tjednu kad su frustracije riječkih zaljubljenika u nogomet dosegnule svoj vrhunac, ne toliko zbog poraza od BSK-a koliko zbog uvredljivo ignorantskog nastup igrača HNK Rijeke, dolazi vikend oporavka i povratka vjere u nogomet na Kvarneru.


Prvenstveno zbog nastupa MNK Rijeka, fucal kluba čiji igrači nikad, ali baš nikad ne potpisuju predaju prije nego što počne utakmica što su velikonogometaši učinili u Bijelom Brdu. Zalaganje igrača MNK Rijeka rezultiralo je činjenicom da su jedna od najbolje plasiranih fucal ekipa 1. HMNL. Ove subota u dvorani “Dinko Lukarić” na Kozali dočekuju jedan od najpoznatijih hrvatskih malonogometnih klubova ikad, zagrebačku Uspinjaču. S obzirom da i ona bilježi jako dobre rezultate, riječ je o istinskom derbiju. Početak utakmice je u subotnju večer, točno u 20 sati.


Zbog karaktera ekipe, koju dominantno čine domaći igrači – toliko o tome da na Kvarneru nema talenata i da se mladi manje bave nogometom – posjet utakmici je tim privlačniji jer ako nešto cijene istinski nogometni fanovi, to su borbenost i bezrezervno zalaganje za svoj klub, za pobjedu.




Bilo bi istina dobro da tu utakmicu pogledaju i prvotimci HNK Rijeke, da vide i probaju preslikati motivaciju i zalaganje koje karakterizira MNK Rijeku kako bi isto ponovili u nedjelju kad od 17,30 na Rujevici gostuje vodeća ekipa HNL-a, zagrebački dinamo. Fucal Rijeka uvijek ide na pobjedu, najmanje je to što očekuju i navijači Rijeke i u nedjeljnom derbiju.


Cijena ulaznice za utakmicu 1. HMNL između Rijeke i Uspinjače je 30 kuna, očekuje se dolazak velikog broja navijača čije će navijanje, u svom tradicionalnom sektoru, predvoditi Armada.