Gotova sezona

RASPLET PRVE HNL Livaja i Biuk donijeli Hajduku četvrto mjesto i Europu, Koprivničani poslali Varaždin u drugu ligu, Puljani završili kao predzadnji

Hina

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Marko Livaja/Foto PIXSELL

Čak šest klubova je u posljednjih 90 minuta sezone "nešto lovilo". Hajduk je na Poljudu dočekao Lokomotivu koja se grčevito borila za prvoligaški spas i ostvario pobjedu 2-0, a u Koprivnici je Slaven Belupo pobijedio Varaždin sa 1-0 gurnuvši susjede u drugu ligu.



ZAGREB Nakon dramatičnog raspleta posljednjeg kola Prve HNL prvaku Dinamu i doprvaku Osijeku u europskim natjecanjima pridružit će se Rijeka i Hajduk, dok je Varaždin ispao iz elitnog razreda hrvatskog nogometa.


Čak šest klubova je u posljednjih 90 minuta sezone “nešto lovilo”. Gorica, Rijeka i Hajduk su igrali za preostala dva mjesta koja vode u Europu, dok su uoči posljednjeg kola čak tri kluba mogla ispasti, Varaždin, Istra 1961 i Lokomotiva.


Hajduk je na Poljudu dočekao Lokomotivu koja se grčevito borila za prvoligaški spas i ostvario pobjedu 2-0.




Domaćin je inicijativu naplatio u 29. minuti golom Marka Livaje. Bila je to sjajna akcija najboljeg igrača splitskog sastava. Livaja je prošao nekoliko igrača, odigrao dupli pas s Jurićem, te sa sedam, osam metara svladao Santinija. Splićani su u 71. minuti mogli riješiti pitanje pobjednika, Umut je izbio sam ispred golmana Lokomotive, ali je pucao pored gola. On što nije uspio Umut popravio je Biuk postigavši u 82. minuti gol za 2-0.


U Koprivnici je Slaven Belupo pobijedio Varaždin sa 1-0 gurnuvši susjede u drugu ligu. Bila je to utakmica koja je trajala 115 minuta, a čak tri gola su poništena nakon VAR provjere. Slaven je zabio u 57. minuti, no pogodak Krstanovića je poništen zbog zaleđa. U 68. je poništen i gol Varaždincima, Herrera je zabio, ali je igrao rukom. Serija poništenih golova u Koprivnici nastavila se u 82. minuti. Ponovo su zabili domaćini, no Delić je bio u zaleđu.


Ipak, u 88. minuti vidjeli smo i jedan regularan pogodak. Zvonarek je zabio za Slaven gurnuvši susjede iz Varaždina u drugu ligu.


U Osijeku domaćin je pobijedio Istru 1961 sa 2-1. Osijek je poveo u 34. minuti lijepim golom Kleinkeislera koji je sa 17 metara i pogodio donji desni kut ispruženog, ali nemoćnog Lučića. Istra je ekspresno stigla do izjednačenja, samo sedam minuta nakon primljenog gola, Ivančić je zabio za 1-1. U posljednjim trenucima susreta hrvatski doprvak je golom Belje stigao do pobjede.


Večeras se još sastaju Dinamo i Šibenik.



Standings provided by SofaScore LiveScore